Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
46. Dani satire Fadila Hadžića

Tena Štivičić: 64

Tena Štivičić: 64
ARHIVA ATELJE 212
03.06.2022.
u 08:30

14. 6., utorak, KEREMPUH, 20 sati; ATELJE 212, Beograd; Redateljica: Alisa Stojanović; Glume: Hana Selimović, Miloš Timotijević, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović i Denis Murić

Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebali bi već biti situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni osnovati obitelj, ali na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, financijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspijevaju začeti dijete, zbog čega se upuštaju u proceduru umjetne oplodnje, primorat će ih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uvjerenja. Situacije u koje ih to dovodi smiješne su i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

Novu dramu Tene Štivičić, koju je na scenu postavila i Drama HNK Zagreb, Atelje 212 publici je predstavio u travnju prošle godine. A svjetski uspjeh Tene Štivičić počeo je dramom “Tri zime”, koja je praizvedena u National Theatreu u Londonu i ovjenčana 2015. godine najprestižnijom svjetskom nagradom za dramske autorice na području engleskog jezika “Susan Smith Blackburn”. Taj je naslov doživio velik međunarodni uspjeh te je prije 2019. postavljen i u Japanu, gdje je okrunjen dvjema prestižnim kazališnim nagradama.

Osim u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Švicarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori, do sada su i dvije njezine drame (“Dvije” i “Svici”) postavljene i u Srbiji, i to upravo u Ateljeu 212 u Beogradu. Srpska praizvedba drame “64” u Ateljeu 212 trebala je koincidirati s praizvedbom drame “Love and Apocalypse”, koju je napisala po narudžbi za londonsko kazalište Arcola, ali ta je premijera odgođena zbog pandemije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije