Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
46. Dani satire završili dodjelom nagrada

Velika nagrada Večernjeg lista za najbolju predstavu pripala Narodnom pozorištu Subotica

Zagreb: Svečano zatvaranje i dodjela nagrada 46. Dana satire Fadila Hadžića
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/14
21.06.2022.
u 21:53

Veliku nagradu Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini osvojila je predstava „Kus petlić“ Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta Subotica.

Svečanom dodjelom nagrada i koncertom Rade Šerbedžije završeni su 46. Dani satire Fadila Hadžića. Veliku nagradu Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini osvojila je predstava „Kus petlić“ Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta Subotica.

Nagradu, skulpturu „Komedijaš", rad akademskog kipara Nikole Šimunića, pomoćniku direktora subotičkog kazališta Ivanu Leviću predao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Ista je predstava slavila i Nagradu za najbolju žensku ulogu koja je pripala Minji Petković, za nevjerojatnu interpretaciju žene koja se mora izboriti za svoj komadić života i sreće u izuzetno teškim ratnim vremenima.

Na festivalu, na kojem je ove godine prikazano jedanaest predstava po izboru Jelene Kovačević, Nagrada za najbolju režiju pripala je pokojnom Saši Anočiću i glumačkom ansamblu predstave „Kukci... zaustavljena priča“, splitskog HNK, a za nekoliko upečatljivih uloga u toj predstavi Pere Eranović je osvojio Nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nagrada Fadil Hadžić za najbolji tekst pripala je Espiju Tomičiću za dramu „Ti si prvi hrabar“ koja na nevjerojatno realističan način progovara o zamkama odrastanja u jednom zagrebačkom kvartu, a ta je predstava, koja je nastala u koprodukciji Umjetničke organizacije Puncktum i Kunstteatra, dobila je i Posebnu nagradu za specijalno postignuće koju je žiri dodijelio glumačkom ansamblu predstave za hrabrost i autentičnost u stvaranju lokalnog, ali svima prepoznatljivog svijeta.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nagrada za najbolju mušku ulogu Mladen Crnobrnja Gumbek pripala je Domagoju Ivankoviću za ulogu u „Realistima“ Teatra Exit, a njegova kolegica iz te predstave Nika Ivančić dobila je Nagradu Sabrija Biser za mladu glumicu do 28 godina. Hana Selimović je osvojila Nagradu Ivo Serdar za ulogu koju je publika najbolje prihvatila i to za ulogu Eve u predstavi „64“, koju je po tekstu Tene Štivičić u beogradskom Ateljeu 212 režirala Alisa Stojanović. Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu putuje u Sarajevo, dobila ju je Merima Lepić Redžepović za ulogu u Nušićevoj „Protekciji“ Narodnog pozorišta Sarajevo u režiji Kokana Mladenovića.

O svim nagrada odlučio je stručni žiri kojim je predsjedavala glumica Ksenija Pajić, a u kojem su bile i dramaturginja Katarina Pejović i novinarka Večernjeg lista Bojana Radović.

Nakon svečane dodjela nagrada večer je u Satiričkom kazalištu Kerempuh nastavljena uz koncert Rade Šerbedžije i grupe Zapadni kolodvor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije