Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANI KONCERT LAUREATA NATJECANJA PAPANDOPULO

Tonka Javorović i Luka Vidović oduševili sinoć zagrebačku publiku

Tonka Javorović i Luka Vidović oduševili zagrebačku publiku
Foto: Demjan Rožman/Unison
1/15
26.10.2018.
u 15:36

Svečanim koncertom ovogodišnjih laureata završeno je 7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Zaljubljenici klasične glazbe uživali su sinoć u Velikoj dvorani Doma HV Zvonimir, gdje su im se svojim glazbenim umijećem predstavili violončelistica Tonka Javorović i gitarist Luka Vidović.

Raspoloženi mladi solisti sinoć su plijenili svojim talentom i umijećem sviranja te su besprijekorno odradili solističke nastupe uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a pod dirigentskim vodstvom mo. Mirana Vaupotića. Na programu koncerta bila su djela Manuela Poncea: Concierto del sur za gitaru i orkestar te Dmitrija Šostakoviča: Koncert br. 1 u Es-duru, op. 107 za violončelo i orkestar

Foto: Demjan Rožman/Unison

Tonka Javorović i Luka Vidović svojim su vrhunskim izvedbama pokazali iznimno visok stupanj pripremljenosti i muzikalnosti. Svim prisutnima jasno je bilo koliko uživaju u muziciranju i publika je to prepoznala te ih je nagradila velikim pljeskom.

Sinoćnji nastupi mladih glazbenika ukazali su na bogatstvo i širinu umjetničkog programa koje nudi Natjecanje Papandopulo koje je i ove godine uspjelo u svojim nastojanjima, te je mladim glazbenicima pružilo čvrstu umjetničku platformu na kojoj se mogu pripremiti za međunarodna natjecanja i nastupe na hrvatskim i svjetskim pozornicama.

Foto: Demjan Rožman/Unison

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije