Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Književna nagrada

Tko su polufinalisti nagrade t-portala za najbolji roman

05.09.2016., Zagreb - U kinu Europa se odrzava Festival svjetske knjizevnosti u organizaciji nakladnicke kuce Fraktura. Dvostruki portret -  Talijanski pisac Antonio Pennacchi i hrvatski pisac Slobodan Snajder.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
24.10.2016.
u 12:39

Objavljena su imena polufinlaista t-portalove nagrade za roman godine

Polufinalisti za t-portalovu nagradu za najbolji hrvatski roman su Ludwig Bauer i “Seroquel ili Čudnovati gospodin Kubitschek”, Luka Bekavac i “Policijski sat”, Marko Dejanović i “Karte, molim!”, Zoran Ferić i “Na osami blizu mora”, Đurđa Knežević i “Disanje nemani”, Nebojša Lujanović i “Oblak boje kože”, Robert Perišić i “Područje bez signala”, Ivana Sajko i “Ljubavni roman”, Bekim Sejranović i “Tvoj sin Huckleberry Finn”, Slobodan Šnajder (na slici) i “Doba mjedi” te Irena Vrkljan i “Protokol jednog rastanka”. Od izdavača, najviše polufinalista, njih čak troje ima Fraktura, a po dvoje imaju VBZ i Sandorf. T-portalova nagrada dodjeljuje se deveti put, a novčani dio nagrade iznosi 50.000 kuna.

U ovogodišnjem žiriju su Katarina Luketić (predsjednica), Miroslav Mićanović, Ursula Burger, Ivica Buljan i Jadranka Pintarić. Pobjednik će biti poznat sredinom studenog, a žiri nakon što žiri objavi petero finalista.

Žiri ističe da je na natječaj ove godine prijavljen rekordan broj romana, a primjetna je i prilična žanrovska i diskurzivna raznolikost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije