Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Snježana Abramović Milković nova - stara ravnateljica ZKM-a

Kazališno vijeće istaknulo je obrazloženju prijedloga da je ZKM pod vodstvom Snježane Abramović Milković, ostvarilo značajan pozitivni pomak na svim planovima djelovanja
23. srpnja 2018. u 17:42 0 komentara 250 prikaza
Snježana Abramović Milković
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebačka Gradska skupštine u ponedjeljak je na sjednici većinom glasova imenovala Snježanu Abramović Milković ravnateljicom Zagrebačkog kazališta mladih i u narednom četverogodišnjem mandatu.

Gostovanje ZKM u Novom Sadu otvara Shakespeareov festival

Kazališno vijeće istaknulo je obrazloženju prijedloga da je ZKM pod vodstvom Snježane Abramović Milković, ostvarilo značajan pozitivni pomak na svim planovima djelovanja.

"Ti dosezi prepoznati su kako od sve šireg gledateljstva, tako i od prosudbenih povjerenstava prestižnih domaćih i inozemnih teatarskih manifestacija, što je zasvjedočeno i verificirano čitavim nizom uglednih nagrada", navodi Vijeće.

Drago Bahun drago bahun I kad im je prodavao nevidljive elektronske ribice Drago Bahun je radio za ‘obične ljude’

Ocijenili su i da sadržaj četverogodišnjeg plana i programa rada Zagrebačkog kazališta mladih 2019.-2022. Abramović Milković jamči ne samo održavanje dosad ostvarenog visokog umjetničkog, organizacijskog i poslovnog dometa, nego i zavidno osmišljen daljnji kvalitativni rast svih segmenata ZKM-a.

Nova-stara ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković ranije je istaknula kako se na hrvatskoj kazališnoj sceni rijetko događa da je jedno kazalište dvije godine zaredom dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini, a to je uspjelo ZKM-u.

Miroslav Krleža Redatelj Zlatko Paković Krleža je bio proleterski pisac, uzmite mu Lenjina i što ostaje?

"Realizirali smo 80 gostovanja, primjerice na Wiener Festwochenu u Beču, Novom europskom kazalištu u Moskvi, Shakespeareovu festivalu u Gdanjsku te u Cameri teatru u Tel Avivu. U protekle tri godine vidjelo nas je oko 150 tisuća gledatelja i, što je najvažnije, kazalište pozitivno posluje. Te činjenice govore same za sebe", rekla je Abramović- Milković.

"Već sam u svom prvom programu zacrtala smjernice kojih se zaista držim. Tempo realizacije nije uvijek jednostavan, ali treba biti svjestan da uspjeh ne dolazi preko noći, treba kontinuirano raditi i znati da su neki ciljevi kratkoročni, a neki dugoročni. Iz mog prvog programa se u međuvremenu razvio ZKM-ov Strateški plan do 2020. Iako ga gradska kazališta nisu obavezna izraditi, to je važno za ozbiljnu analizu i rad kazališta, kao i za prijave za strukturne fondove.

Kultiviranj Ushuktali pogon HNK hitno treba još jednu kazališnu scenu

Program za drugi mandat je nastavak u razrađenijem obliku, a među glavnim smjernicama istaknula bih suradnju sa zanimljivim europskim redateljima, razvijanje kreativnog potencijala naših glumaca kroz autorski angažman i promociju hrvatskih suvremenih dramskih pisaca, na čemu sam i dosad inzistirala pa smo praizveli tekstove Ivana Vidića, Tomislava Zajeca, Dine Pešuta, roman Kristiana Novaka te surađivali s Goranom Ferčecom", naglasila je.

Robotsko kazalište

Snježana Abramović Milković
1 / 10
Robotsko kazalište
Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.