Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Richard Osman "Metak koji je promašio": Moguće je imati sedamdeset i zaljubiti se

Arhiva Egmont
02.11.2023.
u 11:53

Izašao je treći roman iz serijala Klub istražitelja ubojstva četvrtkom, a njegov autor Richard Osman već je najavio kako će napisati samo četiri romana o svojim karizmatičnim likovima. Primičemo se dakle kraju, što je razočaralo sve ljubitelje ovih ni po čemu tipičnih kriminalističkih romana. Ali kako drugačije postupiti kada imaš glavne junake s ograničenim "rokom trajanja"? Osman, naime, piše o grupici individualaca koji se prvi put sretnu u staračkom domu te vrijeme krate rješavajući neriješena ubojstva, dok se "friški" mrtvaci gomilaju oko njih.

Najnoviji roman "Metak koji je promašio" (Egmont, biblioteka Puls, urednica Ivana Mirošević, prijevod Tanja Jelinić, 17,99 eura) počinje slučajem neriješenog ubojstva TV voditeljice i najbolji je do sada. I to ne samo zato što je slučaj najzagonetniji i što glavne junake vodi u nove lude avanture već i zbog toga što su svi čitatelji do sada imali prilike dobro upoznati – i zavoljeti – te neobične likove.

Oni su i dalje baš takvi kakvim je zamislio: starci (što nipošto nije uvredljiv termin za ljude od sedamdeset ili osamdeset plus) u staračkom domu, iza kojih su više ili manje zanimljivi životi, a ispred njih posve izvjesna sudbina. No, uz obilje humora oni se i dalje bore jedni za druge, ta prijateljstva su možda i najvažniji dio ove priče, a pri tome su neodoljivo zabavni, jer im autor u svakom nastavku prišije pokoju novu osobinu, posve neočekivanu i netipičnu. O toj zabavnoj strani krimića, što se zaista rijetko sreće, već je bilo riječi i zato ovog puta čitatelje treba upozoriti samo na još jedan novi – ali očaravajući – detalj u priči. Naime, u ovom romanu ljubav je doslovno posvuda, prelijeva se sa svake stranice priče. Baš to je utješno, znati da ti u poznim godinama ne preostaju samo sjećanja već da se i neke nove ljubavi mogu dogoditi.

Za sve nas koji imamo plan u dom u osamdesetima kako bismo se tamo pridružili mažoretkinjama, ovo je priča (kao i svi prijašnji romani iz serijala) koja dokazuje da se u životu treba radovati čak i – staračkom domu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije