Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni gitarist

Preminuo virtuoz na flamenco-gitari Paco de Lucia

Paco de Lucia
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
26.02.2014.
u 10:33

Rođen kao Francisco Sanchez Gomez, gitarski virtuoz modernizirao je španjolsku tradiciju flamenca i smatraju ga jednim od najutjecajnijih flamenco-gitarista

Poznati španjolski virtuoz na flamenco gitari Paco de Lucia preminuo je u utorak od srčanog udara u 66. godini u Meksiku, potvrdili su službenici u njegovu rodnom gradu Algecirasu u Španjolskoj. Paco de Lucia preminuo je na plaži u Cancunu dok se igrao sa svojom djecom.

Rođen kao Francisco Sanchez Gomez, gitarski virtuoz modernizirao je španjolsku tradiciju flamenca i smatraju ga je jednim od najutjecajnijih flamenco-gitarista.

Pace de Lucia posjetio je i naše krajeve, kada je nakon 30 godina, 2010. godine, gostovao u Hrvatskoj, u kojoj je održao čak tri koncerta.

Ovaj gitaristički virtuoz svoj je prvi album snimio još 1965. godine, a izdao ih je više od 25 tijekom bogate karijere, za koje je primio stotine prestižnih nagrada i pozitivnih kritika.

>>U noći punog Mjeseca pulska Arena očarana gitarom

Komentara 3

BR
brodludjaka
19:08 26.02.2014.

Kako je zivot nepredvidiv. A toliko netolerantnih, zločestih ljudi kruzi oko nas.

JI
jingo
11:21 26.02.2014.

Počivaj u miru Božjem. Bio si najbolji.

SJ
Sve je uzalud
12:52 26.02.2014.

..............ovo je bila vrijednost i veliki je gubitak...........današnju hrvatsku političku svakodnevnicu........za njegov još jedan dan sa djecom i unucima...........a još više od toga za njegovih još 10-tak godina..........slava mu........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije