Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turneja i novi album

Placebo večeras donosi žestoku energiju, strast i znoj u Zagreb

Promo
27.06.2022.
u 14:07

Britanski šoumeni Placebo u ponedjeljak nastupaju na Šalati u sklopu turneje s novim albumom “Never Let Me Go”

Britanski Placebo dolazi u ponedjeljak 27. lipnja na zagrebačku Šalatu u sklopu turneje s novim albumom “Never Let Me Go”, prvim nakon devet godina studijske stanke. U međuvremenu su frontmen Brian Molko i basist Stefan Olsdal u tonskom studiju ostali dvojac i, uz gostovanje dvojice bubnjara, među sobom podijelili dionice gitara, klavira, syntheva i programiranih bubnjeva u 13 pjesama.

Kad su prvi put gostovali u zagrebačkom Domu sportova 2001., bili su u vrhuncu napada kao novi proizvod koji se naslanjao na prethodnice britanskog glam-rocka i britpopa. Usput sam sa svom trojicom, uključujući bubnjara Stevea Hewitta, napravio zanimljiv intervju u kojem su govorili i kako doživljavaju to što ih i David Bowie javno hvali i vidi svoje utjecaje u njima? Toliko su bili aktualni Placebo, no, nisu uzalud protratili 25 godina karijere. Štoviše, prodali su oko 13 milijuna albuma i osvojili dovoljno publike, pogotovo domaće koja je uvijek voljela spojeve na tragu Depeche Mode s izraženijim gitarama (poslušajte “Surrounded By Spies”, britanski “svjetlucavi pop” i smjesu melodičnosti, čvrste svirke i elektronike.

Upravo je takav osmi album Placeba “Never Let Me Go” na kojem se smjenjuju distopijske opservacije o depresiji i kraju planeta (“Twin Demons”), brže popistične pjesme poput singla “Beautiful James” i “Try Better Next Time” koje su dušu dale za koncertna izvođenja, poneki optimistični kroki poput gudačima ogrnute “The Prodigal”, a ima i balada poput i tamnijih nijansi kojima album završava s odlične tri pjesme, na kojima glas Briana Molka kao i na “Happy Birthday In The Sky” nevjerojatno podsjeća na Michaela Stipea iz REM. Da ne znate o kome se radi, mogli biste pomisliti da je Stipeov solo-album.

Ukratko, Placebo su bili i ostali primjer spajanja pop-prijemčivosti i noirovskog vizualnog štiha, ali ako se i danas vidi jasna sklonost stilizacijama, dovoljna doza energije pokazuje da se u njihovu slučaju pored šminke pjevača Briana Molka troši i dovoljna količina strasti i znoja. Pogotovo na koncertima, zbog čega će nastup na Šalati biti dobra prilika da se situacija provjeri uživo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije