Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javno snimanje poezije

Pjesnički recital Monike Herceg posvećen potresom uništenom rodnom gradu

sasa miljevic/PIXSELL
04.11.2021.
u 12:08

Pjesnikinja Monika Herceg izvest će recital svojih neobjavljenih pjesama 'Grad po mjeri čovjeka koji može voljeti', u subotu, 6. studenoga u 15 sati u gradskom parku u Petrinji, priopćeno je iz produkcijske kuće Audio Store Transonica.

Riječ je o javnom snimanju još neobjavljenih pjesama Monike Herceg uz njene goste, također pjesnike, Ines Kosturin i Miroslava Kirina, koji će nastupiti uz glazbenu pratnju kompozitora Mara Marketa.

Pjesnički višeglas koji će moći pratiti svi zainteresirani građani, osobna je refleksija na potresom uništen rodni grad i mjesto svoga odrastanja. Pjesme tematiziraju tjeskobu i nemir pojedinca pred krajnjim pitanjima, kolektivnu brigu pred neizvjesnim sutra, one su krik koji odjekuje ruševinama i jasno artikulirano pitanje o tome ima li i može li uopće biti grada nakon tolike njegove preobrazbe, kaže se u najavi.

"Grad po mjeri čovjeka koji može voljeti" projekt je produkcijske kuće Audio Store Transonica koja se bavi snimanjem audio knjiga i stoji iza prve domaće aplikacije za njihovo slušanje. Snimanje u Petrinji rezultirat će istoimenim zvučnim izdanjem koje će biti dostupno putem mobilne aplikacije book&zvook. Događaj je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH u okviru Programa Godina čitanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije