Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6x2 ulaznice

Osvojite ulaznice za "Ljudski glas", predstavu koja pomiče granice

Ljudski glas
Foto: Promo
1/5
18.10.2018.
u 15:47

Večernji vam poklanja ulaznice za hrabar kazališni projekt koji otvara aktualne teme i pomiče granice izvedbe

Predstava Ljudski glas višeglasna je scenska cjelina koncipirana iz poetskog monologa Jeana Cocteaua, fragmenata epistolarno-ispovjednog romana I Love Dick autorice Chris Kraus te izabranih dijelova intimističko-teorijsko-filozofskog teksta Testo Junkie Paula B. Preciada.

Drama je strukturirana kao monolog ženskog lika upućen preko telefonske slušalice ljubavniku koji će se sutradan vjenčati s drugom ženom. U ovom autorskom konceptu sva tri teksta povezuje ženski glas u pregovorima s nijemim muškim subjektom, odnosno njegovom društvenom konstrukcijom. Ljudski glas bio je izazov velikim glumicama i redateljima dvadesetog stoljeća.

Foto: Promo

Može se reći da je "Ljudski glas" hrabar i rizičan kazališni projekt koji otvara aktualne teme i pomiče granice izvedbe. Prilično je performerski orijentiran, a u takvom konceptu odlično su se snašle glumice ZKM-a, koje su uvjerljivo i dojmljivo, s lakoćom, velikom energijom i strašću, ponegdje i duhovito i zabavno, interpretirale svoje dionice.
Nina Ožegović, tportal

"Ljudski glas", dakle, ženski je glas. U vrijeme kada se Istanbulska konvencija smatra kontroverznom, hrvatska svakodnevica pleše po rubu društvenih sloboda, koketira se s klerikalizacijom društva i približava društvu u kojem nas nadziru, čini se da su nam ambiciozni kazališni projekti s jasnim političkim angažmanom poput ovog vrlo potrebni.
Tena Novak, ziher

Glume: Hrvojka Begović, Nataša Dorčić, Barbara Prpić, Urša Raukar i Lucija Šerbedžija.

Darujemo 6x2 ulaznice za ovu hrabru predstavu! Sve što trebate napraviti jest biti najbrži, jer onih šestero koji najbrže ispune obrazac ispod članka nagradit ćemo ulaznicama za predstavu koja pomiče granice i otvara aktualne teme! Svoje ulaznice možete iskoristiti u petak 19. 10., subotu 20. 10. ili nedjelju 21. 10. u 20 sati.

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije