Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Tu sam"

Novo lice na svjetskoj književnoj sceni Vedran Mezei predstavlja prvijenac

Foto: Privatna arhiva
26.11.2018.
u 11:39

Večeras u 19 sati u kazalištu "Mala scena", uz autora će na predstavljanju govoriti i Bruno Šimleša, Alis Marić te Krešimir Krnic

Turistički vodič, umjetnik, pisac, mladi bračni par, novinarka, glazbenik protagonisti su knjige "Tu sam! - 7 priča na putu do odredišta" Vedrana Mezeia. Priče “Pogledaj kako trava pleše”, “Posljednji sud – prvo ročište”, “Nisam tu!”, “Od favela do Ipaneme”, “Dvije-tri obične priče o smrti”, “Igra”, “I, što si odlučio?” pisane su u različitim formama pa će se čitatelj tako susresti s pričom u priči, dnevnikom tinejdžera, dijalogom dvaju likova, e-mailom, dvjema odvojenim pričama koje se stapaju u jednu...

Prvo izdanje na engleskom

Predstavljanje Mezeiova prvijenca zagrebačkoj publici večeras je u kazalištu "Mala scena" u 19 sati. Osim autora na predstavljanju knjige će govoriti kulumnist i spisatelj Bruno Šimleša, osnivačica i voditeljica književnoga bloga "Čitaj knjigu" Alis Marić te Krešimir Krnic, profesor na Odsjeku za indologiju i dalekoistočne studije pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kao voditelj programa. 

Knjiga je nastajala dvije godine, a svoje prvo izdanje doživjela je 2017. godine na Amazonu na engleskom jeziku pod naslovom "I am here". Svih sedam priča o kompleksnim temama u kojima se isprepliću ovozemaljsko i božansko, svjetovno i duhovno. Isto tako, na jednostavan i pitak način progovaraju o svakodnevnim i svevremenskim temama poput ljubavi, svjesnih ili nesvjesnih putovanja, života...  Knjiga „Tu sam!“ je vrlo brzo postigla velik uspjeh među hrvatskom čitalačkom publikom. Prvo izdanje je rasprodano već u lipnju, a portal Čitaj knjigu u svibnju ju je proglasio jednom od najboljih knjiga u 2018. godini. Knjiga odiše nevjerojatnim optimizmom i naglašava sposobnost svakog pojedinca da kreira vlastiti život, potvrđujući kako je svatko od nas krojač vlastite sreće.

Inače, autor Vedran Mezei rođen je u Dubrovniku 1976. Još od ranog djetinjstva pokazao je interes za pisanjem i već u prvom razredu objavljeni su mu prvi radovi u školskim časopisima. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku gdje i danas živi sa svojom obitelji. Pored pisanja bavi se i glazbom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije