Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
one world: together at home

Pogledajte najbolje trenutke glazbenog spektakla koji je prikupio 127 milijuna dolara

Screenshot
19.04.2020.
u 20:45

U subotu 18. travnja održao se najveći online humanitarni koncert u povijesti koji su organizirali Lady Gaga i platforma Global Citizen u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Osam sati trajao je prijenos najvećeg humanitarnog glazbenog spektakla na svijetu kojeg je u subotu 18. travnja gledalo više od 30 milijuna ljudi. Koncert One World: Together at Home nastao je u organizaciji Lady Gage i platforme Global Citizen u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom kako bi prikupili novac i podigli svijest o borbi protiv koronavirusa te odali počast radnicima koji se svaki dan žrtvuju na prvoj crti obrane od pandemije. Koncert je prikazivan na svim većim svjetskim televizijama, kao i na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu i YouTubeu, a prikupljeno je 127,9 milijuna dolara. 

Svoju podršku liječnicima i ostalim medicinskim djelatnicima prodavačima, dostavljačima, vatrogascima, policajcima i svim ostalim herojima modernog doba dalo je više od 100 svjetski poznatih umjetnika, glazbenika, glumaca i sportaša. Mogli smo vidjeti dirljive snimke solidarnosti ljudi u izloaciji diljem svijeta, a predstvaile su se i se brojne inicijative osnovane kako bi najpotrebitijima u ovim teškim vremenima pružili pomoć i osigurali dostojne uvjete za život. Streamu su se priključili i predstavnici vlada iz cijelog svijeta koji su pozvali sve da udvostruče svoje napore u borbi protiv koronavirusa, podrže Svjetsku zdravstvenu organizaciju i znanstvenike koji neumorno rade na dijagnostičkim testovima i pronalasku cjepiva koje će biti pristupačno svima.

Članovi Rolling Stonesa nastupili su zajedno, svaki iz svog doma kako bi odsvirali slavnu "You Can't Always Get What You Want"

"Čast mi je što sam dio programa koji slavi prave heroje, medicinske djelatnike u cijelom svijetu. Ovo je globalna kriza, moramo se udružiti i poručiti vođama naših država da osnaže zdravstvene sustave kako se ovo nikada ne bi ponovilo" poručio je McCartney i otpjevao pjesmuP "Lady Madonna" od Beatlesa. 

Pjesma "The Prayer" koju su zajednički izveli Andrea Bocelli, Lady Gaga i Celine Dion sve je ostavila bez daha. 

U inicijativu uključile su se i dvije bivše prve dame, Laura Bush i Michelle Obama s porukama podrške i solidarnosti. "Večeras cijeli svijet je zajedno. Zahvalni smo svima koji u ovom trenutku daju svoje živote za naše. Ovo neće biti lako, ali bit ćemo tu jedni za druge i pobijedit ćemo ovo zajedno" rekle su. 

Svoju pjesmu "Out of the Woods" u svom je domu izvela i Taylor Swift. 

Svoju podršku iskazali su David i Victoria Beckham te Elton John sa slavnom pjesmom posvećenom svim borcima protiv pandemije - "I'm Still Standing". 

Snimku cijelog koncerta možete pogledati na YouTube kanalu Global Citizena. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije