Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Livestream predstave studenata zagrebačke Akademije u ZKM-u

Virtualni program Zagrebačkog kazališta mladih nastavlja se u četvrtak, 14. svibnja, premijernim livestreamingom predstave "Ja ću pričati, a ako me netko čuje …" sastavljene od devet monologa čiji su autori studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.
12. svibnja 2020. u 11:20 1 komentara 85 prikaza
Foto: Facebook

Zagrebačko kazalište mladih kao jednu od bitnih okosnica svog programa prepoznaje predstavljanje i afirmiranje suvremenih dramskih pisaca, kao i onih koji pripadaju najmlađim generacijama autora, ističu iz ZKM-a. Virtualna inicijativa ZKM-a publici toga kazališta dovodi upravo najmlađe hrvatske dramatičare i njihove kratke monologe na temu života u izolaciji; britkog sagledavanja novih okolnosti u kojima smo se našli gotovo preko noći, dodaju.

Zlatko i Joyce Baloković Filmski život hrvatskog violinista: sa suprugom je oplovio svijet, družio se s papom, Teslom, Titom...

U 18 sati u četvrtak, na facebook stranici ZKM-a moći će se pogledati premijerni livestreaming predstave "Ja ću pričati, a ako me netko čuje…" u inscenaciji redatelja Hrvoja Korbara. Riječ je o devet monologa čiji su autori studenti dramaturgije s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Ivona Marciuš, Anonimni Autor, Petra Pleše, Patrik Gregurec, Karla Leko, Karla Mesek, Mihovil Rismondo, Emma Kliman i Marin Lisjak.

Na prijedlog njihova profesora, dramaturga Tomislava Zajeca, studenti su u kratkim dramskim monolozima, iz pozicije izmaštanog dramskog lika, opisali i prokomentirali aktualnu situaciju u kojoj smo se zatekli u karanteni, stoji u najavi.

"U trenutnoj vrlo tužnoj te za kazališne umjetnike i neizmjerno teškoj situaciji, ZKM i virtualnim programom iznova dolazi pred svoju publiku, a istovremeno otvara prostor našim najmlađim dramskim piscima", ističu iz ZKM-a.

"Kroz seriju dramskih monologa organiziranu u jedinstvenu predstavu koju ćemo pratiti uživo online u izvedbi glumaca ZKM-ova ansambla, imamo vrijednu priliku upoznati polifonost glasova nove generacije hrvatskih pisaca koji će, a u to smo sigurni, u trenutku ponovnog povratka u kazališne dvorane pronaći svoje mjesto i u Zagrebačkom kazalištu mladih", dodaju. "Do tog trenutka, naše im kazalište od srca zahvaljuje na suradnji, otvorenosti i talentu, koji su u ovim nesigurnim i otuđenim vremenima odlučili podijeliti sa svima nama, i pritom nam pomoći da se barem na trenutak jedni drugima osjetimo bliže", poručuju.

bryan adams Bijesni pjevač u rasističkom ispadu: 'Pohlepni gadovi, jedači šišmiša, hvala vam'

Glume Milivoj Beader, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Nataša Dorčić, Ugo Korani, Jasmin Telalović, Petra Svrtan, Marica Vidušić i Vedran Živolić.

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
  • Avatar MaryLY98
    MaryLY98:

    w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b