Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivni koncert

Let 3 i TBF pokrenuli Cibonu, a Hugh Cornwell ispao žrtva zvuka

Hugh Cornwell
06.12.2010.
u 09:27

Efektan scenski nastup Leta 3 (uz posebne gošće, veliki ženski zbor Le zbor), gitarske rifove i pjevne refrene, odigrali su svoje, kao i "tulumarski" potencijal TBF-a

Duboko poslije ponoći završio je sinoć "Pozitivni koncert", kojim se opravdano pokazalo da tradicionalni glazbeni događaj kojim se obilježava Dan borbe protiv side (pod sponzorstvom Plive) ima potencijal za veće prostore od Tvornice, gdje se dosad održavao, ali da dvorana Cibone možda nije baš najprimjerenija za to.

Naime, koncertnoj je publici već dobro poznato kakve su u Ciboni muke sa zvukom, da je dvorana zbog svoje akustike prilično nepodobna za tu vrstu aktivnosti, a posebna je žrtva bio bivši stranglerovac Hugh Cornwell koji na svoju nesreću još nije imao uza se i vlastitog majstora zvuka (poput nekih drugih izvođača).

Let 3 i TBF uspjeli su unatoč svim tehničkim zaprekama, premda se mora priznati da je bilo dijelova dvorane gdje se zvuk nije razbijao o zidove, pokrenuti mnoštvo. Efektan scenski nastup Leta 3 (uz posebne gošće, veliki ženski zbor Le zbor), gitarske rifove i pjevne refrene, odigrali su svoje, kao i "tulumarski" potencijal TBF-a.

Premda je Cornwellov fantastično čvrsti bend, kojim dominira njegov još uvijek upečatljivo mračan, a istodobno nježan i romantičan glas, najviše gubio na zvučnoj slici, jer je s pozornice najviše i nudio, evergrinima "Golden Brown", "Always The Sun", "No More Heroes", "No Mercy" i drugima, tročlani bend u kojem se primarno može uživati u manjim prostorima pokazao je da se s lakoćom može uklapati i u koncerte ovoga tipa.

Za jednog ili dva izvođača sveukupno predugačak (Laibach, primjerice), koncert s više od tri tisuće ljudi bio je pouka sponzorima da i te kako ima smisla ulagati u glazbene događaje, a ne puštati da ih se (političkim i drugim preporukama) uglavnom usmjerava prema sportu.

Komentara 3

14
14words
10:48 06.12.2010.

Veliki marksisti koji snimaju reklame za banke i multinacionalne kompanije,stvarno dosljedno nema što.

TO
Tot
12:02 06.12.2010.

tbf,let3 fuj kakva ekipa.....

DU
Deleted user
21:44 06.12.2010.

Let3 i TBF, najbolje grupe na našem području. Da nema njih, sve bi se svelo na vrapce i komarce, i gori borovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije