Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
video instalacija

Ivani Tkalčić otišao HPB Grand Prix na Salonu mladih

07.12.2020.
u 09:52

Odbor za dodjelu nagrada 35. salona mladih dodijelio je HPB Grand Prix, HPB drugu i treću nagradu te tri pohvale i pet strukovnih nagrada.

Odbor za dodjelu nagrada 35. salona mladih dodijelio je HPB Grand Prix u vrijednosti od 15.000 kn Ivani Tkalčić, HPB drugu nagradu od 10.000 kn Filipu Borelliju i HPB treću nagradu od 5000 kn Mateju Niševiću.

Prvonagrađeni rad je video instalacija, rezultat umjetničkog istraživanja Ivane Tkalčić na temu praćenja digitalnog traga koji ostavljamo korištenjem Facebooka, Tiktoka, YouTubea, Vimea i Instagrama, a koji nam na temelju algoritama nudi informacije koje grade našu virtualnu stvarnost. Tkalčić prepoznaje problem ovakvog filtriranja informacija, te upozorava na intelektualnu karantenu unutar virtualnog svemira, u kojem milenijalci, više nego ijedna generacija prije njih, gube slobodu suverenog odlučivanja.

Dodijeljene su i tri pohvale, pet strukovnih nagrada, MSU nagrada, MMSU nagrada, MLU nagrada, GALUM nagrada i nagrade Galerije Kranjčar... a trajanje Salona produljeno je do 3. siječnja 2021. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije