Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANIMAFEST

Grand prix astronautima u lovu na san

16.06.2015.
u 22:20

Grand prix za kratki film osvojio je "Ne možemo živjeti bez svemira", a film "Dječak i svijet" za dugometražni

Dodjelom nagrada završio je 25. zagrebački Svjetski festival animiranog filma – Animafest. Ruski film "Ne možemo živjeti bez svemira" Konstantina Bronzita, o dva astronauta koji svakodnevno daju sve od sebe kako bi ostvarili svoj san, osvojio je Grand prix, zajedničku nagradu žirija čiji su članovi dodjeljivali i pojedinačne, posebne nagrade osobnim favoritima. Žiri, Chris Landreth, Jayne Pilling, Veljko Popović, Yumi Joung i Leslie Felperin dodijelili su Bronzitu nagradu s obrazloženjem da je riječ o "naoko jednostavnoj i klasičnoj priči koja kroz majstorski izvedeno čisto vizualno pripovijedanje, nijanse i detalje donosi razvoj dubokog prijateljstva, skršenog gubitkom i žaljenjem".

Veljko Popović svoju je nagradu dao filmu "Čovjek na stolici" Dahee Jeong, Jayne Pilling filmu "Moje drago tijelo" autora Calvina Antoinea Blandina, Chris Landreth posebno je priznanje dodijelio filmu "Mjesečar" Theodorea Usheva, Yumi Joung filmu "Grumeni (Andreas Hykade)", a Leslie Felperin filmu "Gospodar" (Riho Unt).

Isti je žiri dodijelio još dvije nagrade. Nagrada Zlatni Zagreb za kreativnost i inovativno umjetničko postignuće ide filmu "Svijet sutrašnjice", a Nagrada Zlatko Grgić za najbolji prvi film nastao izvan obrazovne institucije pripala je filmu "Amélia i Duarte" autorica Alice Guimarães i Mónice Santos. Žiri u sastavu Jung Henin, Siniša Juričić, Mihai Mitrica za dugometražni film dodijelio je Grand prix filmu "Dječak i svijet" Alêa Abreua, a najboljim hrvatskim filmom proglašen je "Život s Hermanom H. Rottom" redateljice Chintis Lundgren.

Foto: Alcatel

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije