Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽURITE SE!

Darujemo ulaznice za predstavu What is Europe?

What is Europe
Foto: Promo
14.06.2018.
u 14:02

U nedjelju 17. lipnja, u sklopu 42. dana satire Fadila Hadžića, pogledajte predstavu What is Europe? nastalu po motivima Lászla Végela te u izvedbi kazališta Scena Mess iz Sarajeva koja je na programu.

Europa je utopija. Uz njeno ime vežemo kulturne, povijesne, humanističke vrijednosti, vladavinu prava i zakona, poštovanje ljudskog života i svijest o njegovoj važnosti. Put prema Europi zamišljeni je put u bolje sutra i sretniju budućnost. No, slike budućnosti nema.

Iz pozicije autsajdera s rubnih područja neki od nas potajno se raduju da će sve promjene koje se odvijaju na globalnom planu dovesti do raspada Europske unije, baš kao što su krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća dovele do raspada Jugoslavije, no Europa se neće raspasti. Možda će se transformirati i artikulirati na nov način, s novim vrijednostima koje neće nužno biti pozitivne.

Naseljavanje Europe “neeuropljanima” desnica tumači kao napad na europski identitet. Strah i radikalne akcije, teror i obrana. Želja je za integracijom upitna, kao i mogućnost te zajednice. Pravila su jasna. Ako si ovdje, živiš po našim zakonima. Pravila su nejasna. Nema integracije. Postoji samo asimilacija ili poraz. Život se mijenja... Svijet također.

Predstava je rađena kako po motivima iz tri eseja Lászla Végela objavljenih pod zajedničkim naslovom Priče iz donjih predjela tako i na vježbama, tekstovima te improvizacijama koji su sami glumci i glumice osmislili unutar teatarskog procesa. Kazalište je i zabava i spoznaja sebe samih. What is Europe je pitanje. What is Europe je odgovor. Nema konačne pobjede. Nepokopani leš Jugoslavije zuri u nas, pripadnike barbarikuma s rubnih područja.

Vecernji.hr je ovom je prigodom svojim čitateljima osigurao 5 x 2 ulaznice za ovu aktualnu predstavu, a sve što trebate napraviti jest ispuniti obrazac i petero najbržih osvojit će po dvije ulaznice.

Nagradni natječaj traje do petka 15. lipnja 2018. u 11 sati, a sretne dobitnike objavit ćemo unutar tri sata od završetka natječaja.

Sretni dobitnici su:

Snežana Šakotić, Zagreb
Vladimir Rakoš, Zagreb
Krunoslava Kregar, Zagreb
Tihana Perkovic, Dugo Selo
Marijana Perkovic , Dugo Selo

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije