Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
43. DANI SATIRE

Damir Karakaš: Blue moon

Dani satire
15.05.2019.
u 14:38

Blue Moon, predstava Satiričkog kazališta Kerempuh, igrat će 13. lipnja u kazalištu Kerempuh na 43. Danima satire Fadila Hadžića.

Blue Moonroman uspješnog, nagrađivanog i u hrvatskim kazalištima sve češće izvođenog pisca Damira Karakaša zaživio je u režiji dokazanog redatelja Borisa Liješevića. Karakašev slojevit, humorističan i autentičan tekst presjek je predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja koji u gradskom životu, glazbi i hedonizmu traži bijeg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i djedom. Blue Moon nam oslikava Čarlijevu intimu i specifičan trenutak u vremenu ispunjen kontradikcijama; susreću se potraga za vlastitim identitetom i opterećenje obiteljskim nasljeđem, mladenački užici i nadolazeća ratna katastrofa, prošlost i sadašnjost u kojoj se tragovi prošlosti ponovo bude u drugim obličjima. Karakaševo pismo i Liješevićeva režija dotiču se osjetljivih i relevantnih pitanja hrvatske svakodnevice, pritom zadržavajući lakoću, humor i jednostavnost umjetničkog izraza.

Foto: Dani satire

Adaptacija: Dina Vukelić, Damir Karakaš i Boris Liješević
Dramaturgija: Dina Vukelić
Scenografija: Igor Pauška
Kostimografija: Vedrana Rapić
Glazba: Jurica Pađen
Redatelj: Boris Liješević
Oblikovanje svjetla: Aleksandar Saša Mondecar
Scenski pokret: Pravdan Devlahović
Jezična savjetnica: Ines Carović
Izvršna producentica i inspicijentica: Mirela Tihava

Igraju:

Čarli: Rakan Rushaidat

Džimi , Fotograf : Filip Detelić

Djed, Điđi: Vilim Matula

Eli, Konobarica: Mirela Videk Hranjec

Otac, Trovač : Jerko Marčić

Majka: Branka Trlin

Miško, Svećenik: Marko Makovičić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije