Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marin sedlaček:

Cedevitin kamp je bolji od La Masije, Barca nema toliko terena

Kamp Jordan Brand Classic
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.03.2015.
u 10:05

Kada već izbacuju toliko talentiranih igrača u redu je da ovaj dio Europe dobije prigodu organizirati ovakav kamp

Marin Sedlaček, dugogodišnji direktor NBA kampa "Košarkaš bez granica" i Nikeov skaut za Europu, sretan je što se ovogodišnji europski Jordan Brand Classic održava u Zagrebu. Kamp je to za 40-tak najnadarenijih europskih kadeta kojem je domaćin KK Cedevita u svom Košarkaškom domu na Velesajmu.

- Kad već izbacuje toliko talenata, želja je bila da istočni dio Europe dobije priliku i organizirati ovako nešto. Osim toga, s obzirom da se mi oslanjamo najvećim dijelom na lokalne trenere ovdje ih je bilo lakše pronaći nego u Londonu gdje smo također održavali kamp – ističe Sedlaček.Pored tri američka, s klincima radi i 16 hrvatskih trenera, od kojih su četvorica savjetodavni promatrači (Anzulović, Vanjak, Starčević, Kunce). Svi oni rade s vrlo nadarenom djecom među kojom su i četiri hrvatska klinca - Krešo Nikić, Darko Bajo, Antonio Jordano i Gabriel Marić - ali i jedan mladi cedevitaš (Džanan Musa) s BiH putovnicom.

- Mi smo dosta tih trening kampova promijenili, a ovo je bolji kamp čak i u usporedbi s čuvenom Barceloninom La Masijom koja je nogometni centar s košarkaškom dvoranom i koja nema ov. No i Zagreb u smislu dodatne vrijednosti ima jakog aduta. A to je, ističe Marin, Muzej Dražena Petrovića.

- Nama više odgovara da djecu odvedemo u košarkaški ambijent, a Draženov muzej i Draženova dvorana to svakako jestu. U sadašnjem trenutku mladi košarkaši u Europi kao da nemaju europske idole i zato je potrebno vraćati se na sportaše poput Dražena koji su bili ispred svog naraštaja i svog vremena. A ovi klnici ga nisu mogli gledati.

>> Cedevita se provukla u Zadru i osigurala doigravanje

Komentara 1

Avatar links
links
11:15 09.03.2015.

Držim da je Kunce garancija da će mladi talenti biti prepoznati, hahahahahaha, kao i Vanjak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije