Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazuje se Euroliga?

Bandić: Spreman sam i za radikalne mjere i Cibonin novi početak

milan bandić
17.06.2014.
u 11:45

Lovrić: Ništa se strašno neće dogoditi ako Cibona ne bude igrala Euroligu

"Vi kao da ste se pretplatili na primanja kod mene", kazao je zagrebački gradonačelnik ponajboljim europskim katašima i katašicama. Primio je Milan Bandić jučer europske prvake i doprvakinje s Europskog prvenstva regija i čestitao muškom trojcu Ermenc, Maškarin, Padovan, odnosno sestrama Kiuk i (odsutnoj) Petri Krivičić.

– Kad imate sljedeće natjecanje, da odmah sad rezerviramo termin za primanje? – aludirao je Bandić na nedavno primanje istih članova zagrebačkog Karate kluba Princ, ali tada u Dvercu, i to nakon osvojenih medalja (bronce) na klasičnom Europskom prvenstvu.

Nećemo vreću za nabijanje

Zadužio je Bandić svoje bliske suradnike, Lovrića, Kojića i Antunovića da se pobrinu za sredstva s kojima će ovi sportaši amateri biti nagrađeni, a potom je predložio:

– Imamo pravilnik o nagrađivanju klubova, no to bismo sada morali učiniti i na pojedinačnom planu.

Zatim se našalio na temu nudizma hrvatskih nogometaša pa je naredio suradnicima:

– Molim vas i da za karataše osigurate i kupaće gaće, da i oni ne dospiju u kakvu aferu pa će nam postati nedostupni.

Nažalost, ti isti vrijedni sportaši doista nekad nose gaće na štapu, za razliku od svih onih brojnih Amerikanaca koji su prodefilirali kroz Cibonu.

– Pitajte karataše koliko mjesečno dobivaju, a neki su igrali u Ciboni za 20-30.000 mjesečno, što je bogohulno i toga više neće biti.

S time smo i načeli temu Cibone i Eurolige kojoj se regionalni prvak mora do petka izjasniti o svojim namjerama. Pitali smo gradonačelnika, treba li Cibona pod svaku cijenu igrati elitno natjecanje?

– Izvagat ćemo što to znači, no ja sam protiv toga da igramo Euroligu da bismo sudjelovali, da bismo bili vreća za nabijanje. U tom slučaju, ja sam da gradimo autentičnu Cibonu, od domaćih momaka, na duge staze. Uostalom, Cedevita je prije dvije sezone igrala Euroligu i pitam vas ja što su oni od toga imali? Samo trošak.

Nema više odgode obveza

Kad se dotaknuo Ciboninih dugova, Bandić nas je zapanjio brojkama. Već neko vrijeme govorilo se da Cibona duguje još samo 15 milijuna kuna.

– Zatekli smo 107 milijuna, sanirali 60-ak, ostalo je još 40-ak milijuna i zato nećemo više prelijevati iz šupljeg u prazno, već ćemo donijeti odluku ma koliko ona bila radikalna. Obveze se više ne mogu prolongirati i ja sam spreman i na najradikalnije mjere ako su potrebne. Ja sam da se krene ispočetka.

>>Cedevita i Cibona naći će se i u rujanskom finalu kupa "Dražen Petrović"

>>Bolje da je Cibona ostala bez imovine nego da je nema

Komentara 8

Avatar pavo24
pavo24
12:43 17.06.2014.

Ako nema sponzora koji bi Ciboni osigurali najmanje milijun i pol eura za Euroligu, onda Cibona niti ne treba igrati to natjecanje. Košarkaška Euroliga je samo trošak, nije to nogometna liga prvaka gdje klubovi čim se kvalificiraju u LP dobijuu 10 milijuna eura od uefe. Iza europskih košarkaških klubova stoje bogate mecene i sponzori, a tko stoji iza Cibone? Grad, e pa ne može to tako, u redu je da se dugovi saniraju, ali za nekakav iskorak su potrebni sponzori i privatni kapital, a tko je tako bogat i zaljubljen u košarku osim tajkuna Tedeschia da svake godine ulupa privatnog novca od 10 milijuna kn i više na košarkaški klub, ne znam. Tri su opcije za Cibonu: 1. sudjelovanje u euroligi s trenutnim kadrom koji će biti gažen svaku tekmu, 2. pojačati se novim igračima koji će Cibonu baciti u nove dugove, ali ni novi igrački kadar ne garantira konkurentnost Cibone u Europi i 3. opcija je da se ostane u finacijskim okvirima koliko se Cibona može pokriti bez da ide u dugove, a to je mislim pola milijuna eura godišnje i ostati financijski zdravi klub koji daje priliku mladim talentima da se razvijaju. Idealno bi bilo da Cibonu preuzme neki bogataš poput Tedeschia, ali taj film ne bumo gledali.

MA
markopa
16:32 17.06.2014.

Kak se onaj Cibonin bivši direktor Miličević izvukao koji je i nabio sve te dugove od devedesetih pa sve do danas, strava.

Avatar mohito
mohito
15:29 17.06.2014.

glavno da ste popalili i ostatak ciboninih nekretnina, to i je bil zadatak ovog bandicevog poltrona kojeg je smjestil u fotelju direktora kluba - sad ko hebe cibonu, bandiceva gradjevinska mafija ce si podijelit vrijedne nekretnine, a cibona u a1 ligu i propast…a prije samo mjesec dana se slikal sa igracima na trgu i bacal svoje popullisticke lazi, sad se vidi koji je bil krajnji cilj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije