Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Reiner

Svugdje plaćaju preglede oni koji nisu hitni, a žele se hitno pregledati

mjerenje tlaka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
06.04.2016.
u 13:35

Predsjednik Sabora iskoristio je mogućnost i na Markovu trgu izmjerio šećer i krvni tlak. Donji mi je tlak malo viši, vjerojatno zbog treme pred novinarima, našalio se.

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner izrazio je razumijevanje za najave da bi pacijenti koji dođu na objedinjeni hitni bolnički prijem, a nisu hitni, morali platiti dio pregleda.

"To je tako svugdje u svijetu", izjavio je Reiner novinarima na Trgu svetog Marka gdje se, u organizaciji Ministarstva zdravlja, obilježava Svjetski dan zdravlja, čija je ovogodišnja tema dijabetes.

"Ako ne morate dolaziti u hitnu bolničku službu, a dođete jer vam se prohtjelo, nigdje u svijetu to ne možete napraviti besplatno", rekao je predsjednik Sabora, akademik i ugledni liječnik, dugogodišnji šef Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb.

Tumači pritom kako se ne radi samo o trošku, nego i o tome da pacijenti koji stvarno trebaju dobiti brzu pomoć moraju čekati jer su liječnici, medicinske sestre i dijagnostički aparati "pretrpani" onima koji su pregled mogli obaviti u neko drugo vrijeme i na drugom mjestu, ali im se prohtjelo baš taj dan u bolnici.

"Naravno, to je komotnije, ali to ima financijske posljedice i posljedice po efikasnost hitne službe u bolnicama", poručio je Reiner.

Predsjednik Sabora iskoristio je mogućnost i na Markovu trgu izmjerio šećer i krvni tlak. Donji mi je tlak malo viši, vjerojatno zbog treme pred novinarima, našalio se.

>> Posjet Hitnoj plaćat će se 100 do 150 kuna

Komentara 9

Avatar Peterančan
Peterančan
14:36 06.04.2016.

Čovjeku pozli, preplaši se i ode na hitnu. Od kuda on zna jel to hitno ili nije? Da je doktor ne bi ih trebal. I onda mu treba uzeti zadnju crkavicu? Ja u svojih 40 godina radnog staža NIKADA nisam bio kod doktora, a svaki mjesec se iz moje plaće izdvajalo za zdravstveno, to je, brat-bratu pola milijuna kuna. Pa sad bi mi trebalo i naplatiti svaki "dobar dan" od sestre, jel?

GO
goran2hr
13:47 06.04.2016.

"Svugdje plaćaju preglede oni koji nisu hitni, a žele se hitno pregledati" - Ništa to ne bi bilo sporno, samo da je to, upravo tako, bilo i rečeno u predizbornoj kampanji.

DU
Deleted user
13:41 06.04.2016.

Zanimljivo je kako sada tzv domoljubi za sve imaju isti izgovor - "tako je to svugdje u svijetu...". Ma nemojte! A prošlih godina je sve ono što ste kritizirali bilo možda samo kod nas!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije