Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI PRIOPĆENJE

Tvrtka Boso: Odbacujemo navode da smo Dujmić ponudili posao koji mora odbiti

boso
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
18.07.2016.
u 21:25

Dujmić je nedavno dobila ponudu za posao, a iz tvrtke su odlučili pojasniti svoj potez.

Tvrtka Boso posljednjih se nekoliko tjedana našla u fokusu javnosti zbog optužbi od strane bivših radnika koji vlasnika i tvrtku optužuju za teško kršenje radničkih prava i mobing.

Prije desetak dana došlo je i do napada na vlasnika Bosiljka Stanića. Njega je napao Ivica Dujmić, brat Ivanke Dujmić, bivše djelatnice društva Boso d.o.o. koja je Stanića optužila za pritiske i mobing zbog čega je završila na bolovanju.

Tvrtka je nedugo nakon toga odlučila zatvoriti dvije trgovine, a u jednoj je radila upravo Ivanka te je zajedno s još tri osobe dobila otkaz. Iz tvrtke kažu kako su se na taj potez odlučili zbog nerentabilnosti. No, Dujmić je nedavno dobila ponudu za posao, a iz tvrtke su odlučili pojasniti svoj potez.

"Društvo Boso. d.o.o. nekoliko je puta do sada javno obznanilo da je odluka o otkazu ugovora o radu gospođi Ivanki Dujmić donesena istovremeno s odlukama o otkazu ugovora o radu za još četiri radnika u sveukupno dvije trgovine. Spomenute trgovine su zatvorene radi nerentabilnosti i sukladno poslovnoj odluci uprave društva koja je donesena prije medijskih istupa gospođe Dujmić, stoga još jednom ističemo da navedena odluka nije bila motivirana istupima gospođe Dujmić.

Kako se u javnosti isticao „rast poslovanja“ jedne od dviju spomenutih trgovina, kao razlog zbog kojega je zatvaranje trgovine neopravdano, dodatno pojašnjavamo da je unatoč rastu prometa, na razini godine spomenuta trgovina i dalje ostvarivala gubitak zbog čega je donesena odluka o njezinom zatvaranju.

Ponuda za novo radno mjesto:

Kao što smo ranije najavili, svim smo radnicima koji su dobili otkaz zbog zatvaranja dviju trgovina spremni isplatiti pripadajuće otpremnine, a u slučaju da naknadno nastane potreba za obavljanjem istovrsnih poslova istim bi se radnicima ponudilo i sklapanje novog ugovora o radu.

S obzirom da se u međuvremenu pojavila potreba za obavljanjem istih poslova u drugim trgovinama, još jednom ističemo da smo za svih petero zaposlenika prije nekoliko dana poslali ponude za zasnivanje radnog odnosa u društvu Boso d.o.o., a među njima je i gospođa Ivanka Dujmić.

Odbacujemo konstrukciju pojedinih medija da je gospodin Bosiljko Stanić gospođi Dujmić ponudio posao za koji zna da ga mora odbiti i da je to nastavak mobbinga nad gospođom Dujmić. Naime, sukladno Zakonu o radu i nakon nastajanja potrebe za zapošljavanjem gospođi Dujmić je ponuđen novi ugovor o radu na određeno vrijeme za obavljanje istih poslova u trgovini u Viškovcima.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Nema niti jednog pravnog razloga zbog kojeg bi gospođa Dujmić morala odbiti ponuđeni posao niti je odbijanje ponude bilo cilj Uprave društva Boso d.o.o. Imajući u vidu da gospođi Dujmić nije moguće ponuditi posao u poslovnici u Vinkovcima, prilikom izrade ponude za gospođu Dujmić društvo Boso d.o.o. vodilo se time da joj ponudi najbližu moguću lokaciju i pri tome joj osigura isplatu svih putnih troškova.

Naime, potreba za zapošljavanjem pojavila se u dvije trgovine koje se nalaze u Viškovcima i u Slavonskom Brodu. Trgovina u mjestu Viškovci, u kojoj je ponuđen posao gospođi Dujmić, udaljena je 37 kilometara od Vinkovaca. To je najbliža trgovina gradu Vinkovcima u kojoj je u ovome trenutku gospođi Dujmić bilo moguće ponuditi posao.

Druga opcija je bila trgovina u Slavonskom Brodu koja je ocijenjena kao neprihvatljiva radi prevelike udaljenosti. Ovim putem izražavamo žaljenje zbog nastojanja pojedinaca da se svaki potez društva Boso d.o.o. prikaže negativnim. Do sada smo već poduzeli određene korake kako bi otklonili propuste u poslovanju i pokazali spremni surađivati sa svima koji žele doprinijeti unaprjeđenju poslovanja društva Boso d.o.o.", stoji u priopćenju.

Komentara 19

OB
ObrenM
22:14 18.07.2016.

Da mu je sve ostalo na mjestu ipak je teski kriminalac kad moze pokvareno meso uz"doradu"prodavati za ljudsku ishranu.Sada ovisnici o njemu od lopine prave"sveca".

DU
Deleted user
04:16 19.07.2016.

te i takove bosove trebaju gradjani kaznjavat kad ih nece institucije ..ignorirat te ducane te kupovat u drugim .ima ih dosta za par mjeseci i sam bos ce traziti poso na burzi

TE
texas
23:28 18.07.2016.

E jadan si ti čovjeće!! Nemaš dušu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije