Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od zabave

Propali maturalci i izleti jer agencija nije uplatila smještaj u hotelu

Đurđa Horvat
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
11.06.2015.
u 08:26

Ravnateljica: Slučajno sam doznala da je jedna škola imala problema pa sam nazvala hotel i doznala da za nas nemaju rezervaciju

Propalo je maturalno putovanje za tridesetak učenika OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice u Međimurskoj županiji jer agencija Express Tours iz Čakovca nije rezervirala i platila smještaj u hotelu kod Šibenika. Javljaju se i druge škole koje moraju otkazivati planirane višednevne izlete.

– Na maturalac su djeca trebala ići od 22. do 26. lipnja. Dva dana nazivam vlasnika agencije s kojim smo nakon javnog natječaja sklopili ugovor, no ne javlja se, a u hotelu u koji su djeca trebali otputovati nemaju nas uopće na popisu! Roditelje ću morati obavijestiti da od putovanja nema ništa – rekla nam je u utorak ravnateljica Đurđa Horvat. Školi su se, objašnjava, na natječaj javile dvije agencije, a Express Tours je s ponudom od 1500 kuna bio 200 kuna jeftiniji. Roditelji su počeli uplaćivati rate i ništa nije upućivalo na moguće probleme, to više što su tom agencijom prijašnjih godina bili zadovoljni.

– Slučajno sam u ponedjeljak doznala da je jedna škola imala probleme s organizacijom pa sam, iz opreza, nazvala hotel i doznala da nas nemaju u planu u tom terminu, a ni u bilo kojem drugom! U agenciji se djelatnici pravdaju da ne mogu ništa bez šefa, za kojeg ne znaju gdje je. Vjerujem da će roditelji dobiti novac natrag, no maturalac nećemo uspjeti organizirati jer treba raspisati novi natječaj. Jedina je šansa da ga organiziramo u rujnu, u posezoni, no vidjet ćemo što će reći roditelji – istaknula je ravnateljica i dodala da će angažirati odvjetnika. Danas je propao i trodnevni izlet u Istru za učenike četvrtog razreda OŠ Donja Dubrava iz Međimurja, također zbog neplaćanja smještaja od strane iste agencije, a neće biti ni planiranog maturalca za sedmaše. Vlasnik agencije nam nije odgovarao na pozive.

>>Propustio sam i maturalac, ali ni malo mi nije žao. Osjećaj je sjajan

>>Blagajnica škole prisvojila 40.970 kuna za maturalac

Komentara 71

TI
Tintika
19:32 10.06.2015.

Moje dijete je učenik četvrtog razreda u jednoj školi iz Rijeke. Prekjučer su krenuli na "školu u prirodi" sa istom tom agencijom EXPRESS TOURS kojoj smo uplatili aranžman od pet dana. Također poučeni dosadašnjim iskustvom prijašnjih godina bilo je lakoo odabrati baš tu agenciju. Djeca su nam krenula sa riječkim autoprijevoznikom jer nam je ujutro dojavljeno da se bus od agencije pokvario. Stigli su na destinaciju, dva dana lijepo proveli (prvi dan popraćeni autobusom iz Rijeke). Hotel je za sve pohvale, vodič isto. Međutim, djeca su nas danas (treći dan) nazvala u plaču jer ih je agencija izigrala i nije ih odvela na izlete koji su obećani, oni se sutra, dan ranije vraćaju doma. Autoprijevoznik angažiran od strane agencije se nije pojavio danas. Neće se pojaviti niti sutra. Ravnateljica naše škole sutra šalje autobus ponovno iz Rijeke da se djeca mogu vratiti kući. Šta reći? Izigrani na licu mjesta. Dočekali putovanje za koje su "živjeli" cijelu školsku godinu i na kraju im je naglo oduzeto... Nama roditeljima i nije do novca koje smo teško izdvojili za to putovanje, već do sreće naše djece! Ne možemo razumjeti da se ti problemi prelamaju baš na njima!

ST
stjepanveliki
18:05 10.06.2015.

Sa vlasnikom agencije u zatvor po hitnom postupku(ako je informacija tocna i provjerena) te mu zabraniti bilo kakvo vlasnistvo u nijednoj firmi.

OK
okvarbudovič
19:43 10.06.2015.

odgovorne zatvoriti u buharu na duže vrjeme i baciti kljuc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije