Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od zabave
Povratak na članak

Propali maturalci i izleti jer agencija nije uplatila smještaj u hotelu

Ravnateljica: Slučajno sam doznala da je jedna škola imala problema pa sam nazvala hotel i doznala da za nas nemaju rezervaciju

Komentari 71

TI
Tintika
19:32 10.06.2015.

Moje dijete je učenik četvrtog razreda u jednoj školi iz Rijeke. Prekjučer su krenuli na "školu u prirodi" sa istom tom agencijom EXPRESS TOURS kojoj smo uplatili aranžman od pet dana. Također poučeni dosadašnjim iskustvom prijašnjih godina bilo je lakoo odabrati baš tu agenciju. Djeca su nam krenula sa riječkim autoprijevoznikom jer nam je ujutro dojavljeno da se bus od agencije pokvario. Stigli su na destinaciju, dva dana lijepo proveli (prvi dan popraćeni autobusom iz Rijeke). Hotel je za sve pohvale, vodič isto. Međutim, djeca su nas danas (treći dan) nazvala u plaču jer ih je agencija izigrala i nije ih odvela na izlete koji su obećani, oni se sutra, dan ranije vraćaju doma. Autoprijevoznik angažiran od strane agencije se nije pojavio danas. Neće se pojaviti niti sutra. Ravnateljica naše škole sutra šalje autobus ponovno iz Rijeke da se djeca mogu vratiti kući. Šta reći? Izigrani na licu mjesta. Dočekali putovanje za koje su "živjeli" cijelu školsku godinu i na kraju im je naglo oduzeto... Nama roditeljima i nije do novca koje smo teško izdvojili za to putovanje, već do sreće naše djece! Ne možemo razumjeti da se ti problemi prelamaju baš na njima!

VL
ST
stjepanveliki
18:05 10.06.2015.

Sa vlasnikom agencije u zatvor po hitnom postupku(ako je informacija tocna i provjerena) te mu zabraniti bilo kakvo vlasnistvo u nijednoj firmi.

VL
OK
okvarbudovič
19:43 10.06.2015.

odgovorne zatvoriti u buharu na duže vrjeme i baciti kljuc.

VL
TR
Trajkovski
20:19 10.06.2015.

Ima svakakvih "poduzetnika", ali uvjerljivo su najgori oni koji zarađuju pljačkanjem djece! Što radi DORH?!

VL
MA
Markosi
09:07 11.06.2015.

Ne treba biti najniža cijena jedini kriterij za odabir. Treba tražiti na natječaju potvrdu o zadnjih 10 uredno ispunjenih obveza izleta s kontakt telefonom. Onda fino sjest na telefon i nazvati te škole, te bi onda sve bilo OK. Najniža ponuda znači, najlošiji autobus,najlošiji vozač, najlošiji vodič i najlošiji hotel...

VL
DU
Deleted user
09:09 11.06.2015.

Javne nabave su najbolji način prevare. Ponudiš najniže, pokupiš lovu, a poslije neka ti stavljaju soli na rep. Tu treba primijeniti neposrednu demokraciju, otići do agencije, uzeti što se da, eventualno nekoga nalupati, pa nek si misli za drugi put. Naša slavna i pravna država nije u stanju vratiti u proračun lovu od dva do tri godišnja proračuna i zašto bi se onda zaj.bavali sa dječjim maturalcem, a bagra to debelo koristi.

VL
VL
vlach35
10:32 11.06.2015.

Jutros u PŽ županiji u Jakšiću djeca čekaju bus sa torbama (ta ista agencija), a busa nema. Bit će još članaka o ovome. Bojim se samo da će na tome i ostati.

VL
VL
vlatx
09:33 11.06.2015.

Lako je sada pametovati, ali zašto se škola nebi osigurala od ovakvih i sličnih situacija. Zašto bi se agenciji odmah isplatili svi novci, neka 1/3 ili 1/2 iznosa stoji na računu škole dok se djeca ne vrate i onda se uplati ostatak agenciji. Agenciji bi tada bilo svakako u interesu da sve uredno prođe.

VL
DU
Deleted user
10:54 11.06.2015.

e sad kreće sudski proces koji će trajati deset godina i završiti osudom od šest mjeseci uvjetno, bez obveze vraćanja novca i naknade štete... direktor agencije samo koristi blagodati koje mu omogućuje hrvatsko pravosuđe.

VL
KR
krxone
09:16 11.06.2015.

normalno kad svi kradu u ovoj usranoj državi da je to strašno...

VL
BR
Bravar
09:02 11.06.2015.

To je tipicni domaci organizirani Kriminal

VL
XN
xnet0822
09:05 11.06.2015.

Ovi iz "agencije" su 100 % taj novac potrošili na klađenje, lopovi jedni !

VL
IV
ivanjoksimovic
10:04 11.06.2015.

Kada sam ja isao u skolu, na dan polaska kuci palo je toliko snega da nismo mogli da mrdnemo. U trosku agencije i hotela ostali smo dan duze bez naknade jer nisu hteli po losim vremenskim uslovima da nas salju na put. To je odgovornost. Danas, obrnuto. Masovno agencije varaju ljude, otkazuju aranzmane ili ne ispostuju do kraja ono sto je placeno. Ko im uopste daje licencu za rad? I kako uopste takve agencije pobedjuju na tenderima?

VL
Avatar alojzijelojzek1967
alojzijelojzek1967
08:54 11.06.2015.

SDP-ov saborski zastupnik Željko Sabo, isto je tako krao novac od vukovarske djece i danas leži u Remetincu. Vjerojatno je i ovaj vlasnik agencije "kukurikovac".

VL
IO
ivica.oresec
11:43 11.06.2015.

Djeca 4 razreda osnovne škole Konjščina isli su preko agencije EXPRESS TOURS od 1.6 do 5.6 na izlet u Školu prirode u Biograd na moru,problemi su nastali vec po polasku ispred osnovne skole jer se nije pojavio vodic nego je nazvao i rekao da ih ceka na naplatnim kucicama,od svih dogovorenih i placenih aktivnosti nisu imali škole plivanja,nisu imali dogovorene ručkove u Šibeniku i Zadru jer je od strane agencije mailom to odgođeno,nakon drugog dana vodic je obavjestio uciteljice da ih vise nece vodit i svu brigu i organizaciju oko djece su preuzele same uciteljice,nisu imali voznju brodom,nisu isli u Zadar navecer gledat pozdrav suncu,po povratku u petak trebali su krenuti iz hotela u 8:30 a oni su krenuli u 10:30 jer je vozac odbio vozit dok mu agencija ne uplati novce,na povratku su trebali stati u Ogulinu na razgledavanju kucu bajki imati rucak u Ogulinu i ici na jezero Sabljak,kako su kasnili u Ogulin 2 sata nisu mogli na razgledavanje kuce bajki ali niti agencija nije nista uplatila,prije polaska prema Ogulinu djeca su dobila lunch pakete koje su dogovorili ucitelji jer im nije organiziran rucak u Ogulinu,kad su stigli pred kucu bajke nisu mogli uci jer nista od agencije nije bilo uplaceno,bilo je jos jako puno propusta i ovo je najgora agencija i najgori odnos prema djeci i trebalo bi ih zatvorit

VL
BA
balic
10:08 11.06.2015.

Za ovo i sve takve rabote od strane bilo koga nema opravdanja i treba se kaznit.Dosta je lopovluka u ovoj jadnoj zemlji,ima li itko posten osim siromaha u njoj.Tesko za povjerovat,dok USKOK i DORH jedne proganjaju drugi neometano "operiraju" po zemlji..Sef agencije nije dostupan a oni se nadaju da ce novac dobit nazad,hocete kao i onaj koji nije platio jer nije ni putovao.Zasto s eskole same ne pobrinu za smjestaj u hotelima i same plate bar bi znali da ce djeca tamo gdje su namjeravala putovati. Imamo toliko prijevoznika sa kojima se moze sklopit povoljniji ugovor,zasto uopce koje kakve agencije angazirati poput ove koje se ne drze ugovora nego te preveslaju..

VL
BA
balic
10:14 11.06.2015.

btw.kojih komentara,zabraniti izelte zakonom ,imati razumjevanja za agencije jer uvijek postoje rizici.Dobro ste vi sa ovog svijeta il marsa,za ovo se ne moze i ne smje imati razumjevanja jos manje braniti djeci izlete zbog lopova koji bi i rodjenu pokralii samo da je njima jos bolje .?

VL
Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:06 11.06.2015.

žao mi je djece, stvarno uvijek najgore prođu oni koji idu sve pošteno...a lik se ponaša onako kako mu je pravni sustav zemlje dozvolio...neka proba tako nešto u Njemačkoj...ipak, djeca su dobila neku vrstu "škole" u prirodi.

VL
BR
Bravar
09:02 11.06.2015.

To je tipicni domaci organizirani Kriminal

VL
KK
kroki.krokic1
12:01 11.06.2015.

ministar donio suludi pravilnik, lopovske agencije (ne sve, naravno) koriste teške materijalne uvjete, a roditelji žele dijete poslati barem jedan dan na izlet. agencije kao ova namjerno sruše cijenu izleta, jer znaju da i tako neće ništa od dogovorenoga ispoštivati. roditelji koji odlučuju o izletu nerijetko nasjednu na tu udicu (iako im se sugerira da odaberu provjerenu agenciju).

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.