Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrović odgovorio Petrovu:

'Cijela haranga koja je podignuta protiv mene ide na pogrešnu adresu, ugroženi smo moja obitelj i ja'

Jozo Petrović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
20.04.2016.
u 14:11

Gospodina Petrova niti poznajem, niti sam s njime ikada razgovarao. S prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom veže me poznanstvo iz sportskih dana, kojim se ni u jednom trenutku nisam koristio da bismo razgovarali o ovim temama, naglasio je Petrović

Nakon što je prvi potpredsjednik Vlade Božo Petrov optužio Josipa Petrovića da je u slučaju Ina-MOL kao konzultant na strani MOL-a radio protiv interesa Republike Hrvatske, priopćenjem se oglasio Petrović i odgovorio na optužbe Bože Petrova. U priopćenju ističe da nikada nije radio protiv interesa Republike Hrvatske te da je MOL-u kao najbolju opciju ponudio dogovor s hrvatskom Vladom.

Dodao je i da stvorena medijska hajka protiv njega loše utječe na njega i njegovu obitelj

Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku

"Gospodin Božo Petrov tijekom svog gostovanja u jučerašnjoj televizijskoj emisiji optužio me da kao konzultant MOL grupe radim protiv hrvatskih interesa. Istina je, naravno, sasvim drukčija. Sve što sam napravio odnosilo se na to da sam predlagao svom klijentu MOL-u dogovor s hrvatskom Vladom kao najbolju opciju. Duboko sam uvjeren kako bi se dogovorom MOL-a i Vlade Republike Hrvatske oko INA-e stekli uvjeti za njezino transparentnije poslovanje, a razne lobističke kuće ne bi na ovom pitanju zarađivale milijunske iznose za izradu raznih analiza povezanih s arbitražama koje su u tijeku. Svaka najava dogovora povećava vrijednost INA-e na burzi, a najava produžetka spora je smanjuje", napisao je Petrović pa dodao: 

"U sve ostale spekulacije o velikim interesima ne želim ulaziti. Cijela haranga koja je podignuta protiv mene ide na pogrešnu adresu, a aktualnim dužnosnicima hrvatske Vlade ne zamjeram ništa jer se još nisu ni upoznali sa stvarnom situacijom.Glede tvrdnji potpredsjednika Vlade da sam se na suđenju Sanaderu pojavio kao konzultant MOL-a, moram se zapitati je li u Hrvatskoj zabranjeno biti konzultant međunarodne korporacije koja posluje u više od 20 država Europe i svijeta, i koja u samoj centrali ima mnoge direktore Hrvate?

Zar svi Hrvati koji rade u toj kompaniji rade protivno interesima Hrvatske? Rekao bih baš suprotno. Svi mi znamo što su interesi Hrvatske i kako ih zaštiti. To smo radili do sada i radit ćemo i dalje bez obzira na jeftine dnevnopolitičke insinuacije.Na sudu sam svjedočio o jednom događaju s kojim je upoznata cijela hrvatska javnost. Moja je dužnost govoriti istinu. Ako to u ovom trenutku nekome na političkoj sceni ne odgovora, molim ih da moje ime ne upotrebljavaju za takvu vrstu političkog razračunavanja

Ovom hajkom ugroženi smo moja obitelj i ja. Gospodina Petrova niti poznajem, niti sam s njime ikada razgovarao. S prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom veže me poznanstvo iz sportskih dana, kojim se ni u jednom trenutku nisam koristio da bismo razgovarali o ovim temama", naglasio je Petrović za kraj.

>>'Ako u iduća tri mjeseca ne ispunimo reforme, vrijeme je da netko drugi preuzme vlast'

>>Interesne grupe žele poljuljati Vladu, no nećemo dopustiti rasprodaju nacionalnih interesa

Komentara 49

Avatar whitesox
whitesox
14:32 20.04.2016.

sdp na čelu sa račanom su prodali inu!u čemu je sad problem?

BE
berogrga
14:23 20.04.2016.

Preko lobističkih kuća koje su iskorištene za izradu raznih analiza povezanih s arbitražama koje su u tijeku, pojedinci u kukuriku vladi i njihovi kompanjoni su strpali milijune eura u svoje džepove.

SA
Saskakempa
14:50 20.04.2016.

Doticnog gospodina zaposlio je MOL, zasigurno ne da brani interese hrvatske i svako drugo objasnjenje je suplje i glupo. Naravno da je dogovor uvijek najbolji samo na ciju stetu. Cinjenica je da je svjedocio kao zastupnik mola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije