Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov:

'Ako u iduća tri mjeseca ne ispunimo reforme, vrijeme je da netko drugi preuzme vlast'

Čelnik Mosta Božo Petrov
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
19.04.2016.
u 22:59

– Mi nikada nismo bili kočničari, ali ako ćemo u ičemu biti kočničari, onda ćemo biti kočničari u tome da se nikada ne prodaju hrvatski nacionalni interesi. Tu prvenstveno govorim o Ini. Mi nećemo dopustiti takvu izdaju – kazao je Božo Petrov u RTL Direktu

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov u emisiji RTL Direkt osvrnuo se na trenutačnu političku situaciju u državi i nesuglasice s Domoljubnom koalicijom koje u zadnje vrijeme sve više izlaze na površinu.

Na upit je li došla kriza u "njihovu braku", Petrov je kazao da oni nikada nisu bili u braku niti su trenutačno u braku. – To je čisto jedan odnos u kojem svatko ima neki svoj cilj. Nama je cilj provesti reforme, radi toga smo se uključili, a ja se iskreno nadam da je to i drugoj strani cilj i da se u tome poklapamo. Sve ostalo bilo bi vrlo začuđujuće – kazao je Petrov koji smatra da je upravo Most zaslužan za to što su neke reformske teme konačno došle na red.

– Mi smo uspjeli progurati Zakon o političkim strankama odnosno smanjivanje financiranja političkih stranaka i ukidanje ureda bivšeg predsjednika. Isto tako smo tražili da se ukinu beneficije saborskim zastupnicima i još sad ide nekoliko zakona. Mislim da bi bilo fer priznati da mi želimo promjene, a da ih druga strana počne prihvaćati – rekao je Petrov. 

Petrov je u emisiji pojasnio i svoju izjavu da bi preslagivanje vlasti odgovaralo određenim interesnim skupinama koje nastoje poljuljati Vladu. – Mislio sam na određene ljude koji se trenutačno javno hvale kako su u dobrim odnosim s ljudima koji danas čine Vladu. Npr. gospodin Jozo Petrović koji je javno na suđenju Sanaderu rekao da je on konzultant MOL-a, dakle čovjek koji radi za drugu tvrtku i ne radi za interese hrvatske tvrtke, a javno se hvali da je dobar s Tomislavom Karamarkom. Vrlo su mi to čudne stvari i zato bih i ovim putem pozvao i gospodina Karamarka i sve one s kojima se on hvali da je dobar da se javno ograde od toga – kazao je potpredsjednik Vlade  i dodao da se boji da u ovom slučaju prijateljstvo Karamarka i Petrovića nema samo privatne interese, nego da u tome interes imaju i druge države.

– Mi nikada nismo bili kočničari, ali ako ćemo u ičemu biti kočničari, onda ćemo biti kočničari u tome da se nikada ne prodaju hrvatski nacionalni interesi. Tu prvenstveno govorim o Ini. Mi nećemo dopustiti takvu izdaju – kazao je Božo Petrov

Na upit što ako za tri-četiri mjeseca ne bude vidljivih pomaka njihovih najavljivanih reforma, Petrov je odgovorio da je u tom slučaju spreman odstupiti s vlasti

– Onda je vrlo jasno da nismo ispunili interes, nismo ispunili reforme, onda mislim da je vrijeme da se prizna da stvari ne funkcioniraju i da netko drugi čini tu vlast – zaključio je Petrov.

>>Interesne grupe žele poljuljati Vladu, no nećemo dopustiti rasprodaju nacionalnih interesa

>>Bandić priznao da je razgovarao s Karamarkom o preslagivanju

Komentara 154

Avatar Zagrepčanec123
Zagrepčanec123
23:20 19.04.2016.

Pošteno rečeno. Sretno!

AN
Antiflašist
23:48 19.04.2016.

Obican populist, pa ina je u vecinskom vlasnistvu mol-a o kakvoj prodaji on govori, inu je poceo prodavati racan i linic a nastavile sve vlade iza njih, bozo vise nema sto prodati pa laprda gluposti, a koliko su nesposobni najbolje govori danasnja sjednica saborskog odbora u kojoj je clan mosta odbio prijedlog mosta o ukidanju ureda bivseg predsjednika, a sto reci o orepicu, on govori o reformama koje nitko u vladi jos nije cuo a kamoli o njima raspravljao, to je totalno rasulo a mislio sam da ne mogu biti gori od psiho zoke i njegovih trabanata.

KG
kg
23:54 19.04.2016.

Božo je ili čovjek na misiji zaštite SDP-a ili veliki naivac. U 3 mjeseca ne može jedna manja tvrtka zaokrenuti svoje poslovanje, a ne tako velik sistem kao država. I što ako neka od tih njegovih reformi ispadne veći trošak nego dobit? Ako su za reforme zašto sami mostovci glasaju protiv nekih reformi na saborskim odborima? Ako su za reforme zašto ostavljaju kadar koji je osmislio ovaj sustav koji ne funkcionira?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije