Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U europskom vrhu'

Ministarstvo predstavilo rezultate ispitivanja: More na hrvatskim plažama izvrsne kakvoće

Zmajlović
Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
30.04.2015.
u 18:00

- Kakvoća mora prošle sezone, kao i u prethodnom četverogodišnjem razdoblju, bila je izvrsna ili dobra na gotovo 99% točaka mjerenja- rekao je Zmajlović

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i pomoćnica ministra za klimatske aktivnosti, održivi razvoj i zaštitu zraka, tla i mora Marija Šćulac Domac predstavili su u četvrtak na konferenciji za medije podatke o rezultatima ispitivanja kakvoće mora u 2014. godini prema kojima je more u Hrvatskoj visoke kvalitete. - Hrvatska je godinama u samom europskom vrhu po čistoći mora. Kakvoća mora prošle sezone, kao i u prethodnom četverogodišnjem razdoblju, bila je izvrsna ili dobra na gotovo 99% točaka mjerenja- rekao je Zmajlović, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Istaknuo je da je ''u tijeku i izrada Morske strategije koja će biti osnova za buduću pomorsku politiku i morsko prostorno planiranje do 2020. godine''. 

- Izrada je u tijeku te će biti donesena do kraja 2015. godine. Sve to radimo kako bismo na najbolji mogući način očuvali morski okoliš i iskoristili njegov razvojni potencijal, posebno turistički- dodao je Zmajlović.

Uzorci mora uzeti su sa 917 točaka ispitivanja u 7 priobalnih županija: Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačkoj. Izvrsnim za kupanje ocijenjeno je 875, odnosno 95,42% točaka ispitivanja. Njih 32 ili 3,49% ocijenjeno je dobrim za kupanje, a 7 ili 0,76% dobilo ocjenu zadovoljavajuće. Na samo tri točke ispitivanja, ili 0,33%, more je ocijenjeno nezadovoljavajuće za kupanje. Osim godišnje, donesena je i konačna ocjena o kakvoći mora koja obuhvaća period od prethodne četiri sezone, od 2011. do 2014. godine, navodi Ministarstvo.

>> Za turizam je najvažnije da sačuvamo čisto more

Komentara 1

PS
psycho69
18:51 30.04.2015.

a sad zamisli koliko bi izgubili da bude bilo kakva havarija..pa namjerno ce napraviti oneciscenje da bi nam sutra cijela obala i nekretnine bile bezvrijedne i kao i more.. dok nam se politicari i korporacije budu piskili po glavama mediji ce nas uvjeravati da pada kisa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije