Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Horvat:

'Maras je ostavio 45 milijuna kuna dugova, neće nam biti lako'

darko horvat
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
08.02.2016.
u 15:31

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat optužio je svog prethodnika Gordana Marasa da mu je ostavio dugove u ministarstvu od 45 milijuna kuna

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat optužio je svog prethodnika Gordana Marasa da mu je ostavio dugove u ministarstvu od 45 milijuna kuna. 

– Ja sam te dugove klasificirao kao obveze prenesene u proračun 2016. i kao takve ih moramo akceptirati i realizirati. Sva ona obećanja koja smo davali, nadam se da ćemo ih na kraju i ispuniti. Riječ je negdje oko 45 milijuna kuna preuzetih obveza iz 2015. koje ćemo morati prenijeti u 2016. – rekao je Horvat, piše N1

– Jedan dio tih obveza možemo pravdati karakterom projekata koji su vođeni, obveza koje su se stekle ugovorom o mikrokreditiranju i to se mora disperzirati na sljedećih nekoliko godina. Kada su se sklapali ugovori, kada se provodio poduzetnički impuls u tom su trenutku za 2015. bila rezervirana sredstva. Sve one nisu isplaćene u 2015., nego se transferiraju – dodao je. 

Kaže kako u ministarstvu zbog dugova neće biti lako

– Kada vam je proračun oko 250 milijuna kuna, a vi već imate oko 45 milijuna kojih ste dužni, neće biti lako. Riječ je o pet različitih projekata od kojih ni jedan još nije zaključen do kraja. Kada smo preuzimali ministarstvo, bilo je karakterizirano da su to projekti u tijeku – rekao je. 

Kaže kako je Maras imao priliku raditi protekle četiri godine. 

–  Mi danas cijeli dan pokušavamo olabaviti kriterije koji su postavljeni hrvatskim poduzetnicima da bi aplikacija bilo što više. Ja sam sebi zacrtao barem 300 više u 2016. od 2015. – ističe Horvat.

>> Ministar Marić o 'rezovima' i proračunu: Već ove godine treba planirati deficit ispod 3% 

Komentara 29

OV
ovcalila
16:02 08.02.2016.

Kostur iz ormara

BK
branko-kockica
16:04 08.02.2016.

Ma vidi ti našeg Maraskina. Nije mu bilo dovoljno da je u svom mandatu aktivno sudjelovao u iseljavanju 107 tisuća radno aktivnog stanovništva, što je aktivno sudjelovao u uništavanju 77 tisuća radnih mjesta, što je direktno uništio 26 tisuća obrtnika koliko ih je danas manje nego prije 4 godine, nego je potrošio proračunsku lovu unaprijed za SDP-ovsku kampanju? Au, Maraskino, što će ti biti fino u zatvoru, kad te dečki vide tako nježnog, mekanog i plahutavog. Ima odmah da sklopiš par životnih partnerstava iz ljubavi.

LO
lojtra1
16:07 08.02.2016.

Haha, a kaj tek dok otprete Hajdaš-Dončićevu knjigu i saznate koliko košta NULA metara nove ceste :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije