Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

Cipar traži od EU da svoje seljake oslobodi 
poreza na gorivo korišteno za poljoprivredu

traktor
Duško Mirković/Pixsell
10.11.2014.
u 00:05

Povlastica slična onoj koju hrvatski seljaci imaju

Ako ste poljoprivrednik u državi Europske unije i teško ste pogođeni krizom, ne morate plaćati porez na gorivo koje koristite u poljoprivredne svrhe.

No, da biste se našli u takvoj situaciji, vaša država mora se zvati Cipar. Cipar je, naime, zatražio, a Vijeće EU za poljoprivredu danas će raspravljati o upravo takvoj mjeri: zbog suše i ruskog embarga, ciparski seljaci mogli bi nastaviti uživati gorivo bez poreza i trošarina, što je povlastica koju imaju od 2004.

U Hrvatskoj postoji slična povlastica: pravo na korištenje tzv. plavog goriva u 2014. imaju 81.492 poljoprivredna gospodarstva u Hrvatskoj.

>>Europska središnja banka preuzela nadzor nad bankama u eurozoni, posredno i u RH

Komentara 2

ZV
Zvolen3
07:25 10.11.2014.

I koliko bi konkretno kostala litra tog goriva na cipru ? U hr bi realna cijena plavog dizela trebala biti 3 kn. - sve vise je previse !

Avatar spira
spira
11:09 10.11.2014.

U skandinaviji poljoprivrednici ne plaćaju porez na gorivo za poljoprivredu. Postoji poseban adetiv koji se dodaje u gorivo. Svako vozilo se koje ide na tehnički pregled je i testira i izduvni gasovi i ako se otkrije da je korišćeno poloprivredno je korišćeno poloprivredno gorivo Sledi mu krivična prijava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije