Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzlet naftaša

Naftni div BP povećao dobit za čak 135 posto u odnosu na lani

naftna platforma
AFP
27.04.2010.
u 08:51

Dobit naftne kompanije u razdoblju od siječnja do ožujka iznosi 5,6 milijardi dolara, a u istom razdoblju lani bila je 2,4 milijarde. Porasla je zbog većih cijena nafte.

Naftni div BP u odnosu na lani udvostručio je svoju dobit, prenosi BBC. Dobit te naftne kompanije u razdoblju od siječnja do ožujka iznosi 5,6 milijardi dolara što je u usporedbi s 2,4 milijarde u prvom kvartalu 2009. godine rast od čak 135 posto. Streloviti uspon BP-ove zarade rezultat je rasta cijene nafte na svjetskim tržištima koja sada iznosi 76 dolara po barelu. Unazad godinu dana cijena barela iznosila je 41 dolar.

BP je druga najveća europska naftna kompanija po tržišnoj vrijednosti, a u ožujku ove godine od američkog Devon Energyja preuzela je naftna polja u Brazilu, Azerbejdžanu i Meksičkom zaljevu što je platila sedam milijardi dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije