Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENSKA TVRTKA

Nova generacija poduzetnika Stanića: Tvrtka ima novi poslovni poduhvat, iza svega stoji vlasnica Nina Christina Stanić

Laško: Obilazak tvornice Pivovarne Laško
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
14.01.2023.
u 17:47

Iz Laškog tako navode kako su Sola i Zala  predstavljale 10,7 % ukupnog prometa PLU-a u 2021., a slovenskoj tvrtki NIKA BEV prodane su zbog njihove ''predanosti dugoročnom razvoju obje marke i njihovoj predanosti osiguravanju kvalitete proizvoda za kupce i potrošače''

Popularna slovenska pivovarna Laško (PLU) službeno prenosi svoje vlasništvo nad svoja dva brenda pića Sola i Zala tvrtki NIKA BEV, iza koje inače stoji obitelj Stanić. Kako se navodi u priopćenju tvrtke, obitelj Stanić njihov je dugogodišnji partner koji distribuira i proizvodi Solu na Jadranu.

Osim toga, Pivovarna Laško sklopila je aranžman s NIKA BEV kako bi se nastavila distribucija ova dva brenda na slovenskom tržištu. Prijenosom vlasništva nad brendovima pivovarna će time ''smanjiti složenost proizvodnje i pojednostaviti svoje operacije, čime će se tvrtki omogućiti da se više usredotoči na pružanje održivog rasta unutar svog poslovanja piva i distribucije'', navodi se.

''Obitelj Stanić već je dugogodišnji partner PLU-a koji distribuira i proizvodi Solu u Adria regiji. Slijedom toga, posvećena je dugoročnom razvoju oba ova brenda osiguravajući stalnu izvrsnu kvalitetu proizvoda za kupce i potrošače, što će joj omogućiti da ojača svoju poziciju proizvođača pića. Osim toga, PLU će nastaviti ulagati u svoju pivarsku ostavštinu u Ljubljani kroz pivovaru Union City Brewery i tako što će pivovaru Laško učiniti jednom od najvećih HEINEKEN pivovara u regiji'', navode.

Iz Laškog tako navode kako su Sola i Zala  predstavljale 10,7 % ukupnog prometa PLU-a u 2021., a slovenskoj tvrtki NIKA BEV prodane su zbog njihove ''predanosti dugoročnom razvoju obje marke i njihovoj predanosti osiguravanju kvalitete proizvoda za kupce i potrošače''.

''U proteklih 30 godina obitelj Stanić je kroz tvrtku Stanić Group ostvarila poziciju tržišnog lidera u distribuciji negaziranih bezalkoholnih pića u Adria regiji, ima uhodanu i plodonosnu dugogodišnju suradnju sa svjetskim tvrtkama i brendovima pića. S Heinekenom surađuje već gotovo 28 godina. Ono što je najvažnije, brendove Zala i Sola sada preuzima obiteljski vlasnik s dugoročnim ciljem jačanja svoje pozicije kao proizvođača pića'', navode, no zasad nije poznata cijena ovog ugovora.

Proizvodnja proizvoda Sola i Zala nastavit će se u Ljubljani najmanje do kraja rujna 2023.

''U PLU-u smo svjesni da ova odluka ima utjecaja na niz zaposlenika u opskrbnom lancu. Želja nam je preraspodjelu pogođenih kolega i prebacivanje u Pivovaru Laško. Kao i do sada, tvrtka će se s velikom pažnjom baviti problemima ljudi te će blisko surađivati sa socijalnim partnerima. Smatramo da je to glavni prioritet'', objašnjavaju.

''Promjena vlasništva dviju robnih marki neće utjecati na kupce ili potrošače jer će se i Sola i Zala proizvodi nastaviti proizvoditi i prodavati na ključnim tržištima na kojima su ti proizvodi već prisutni te će ostati dostupni putem svih postojećih prodajnih kanala. PLU će također ostati povezan s ova dva brenda jer će i dalje preuzimati i biti odgovoran za njihovu distribuciju u Sloveniji'', zaključuju iz slovenske pivovarne.

>> VIDEO Kune možete trošiti još danas, a velika promjena građane čeka od sutra na bankomatima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije