Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Agrokor pozvao dobavljače da iskažu namjeru o sudjelovanju u financiranju koncerna

Dobavljači moraju biti spremni pristupiti krovnom ugovoru o financiranju i prihvatiti sva prava i sve obveze koji proizlaze iz tog ugovora
01. kolovoza 2017. u 10:11 7 komentara 388 prikaza
Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Agrokor poziva svoje dobavljače da daju izjavu o namjeri sudjelovanja u financiranju koncerna uz isporuku robe odnosno pružanje usluga u vrijednosti do najviše 50 milijuna eura, izvijestili su iz tog koncerna u utorak. 

05.02.2014., Vrbovec - Pogon mesne industrije PIK Vrbovec, vodece mesne kompanije u Hrvatskoj i regiji. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL PROBILI ROK Revizori ovih Agrokorovih tvrtki odgodili objavu financijskih izvješća

U Agrokorovom priopćenju ističe se kako je ta kompanija  8. lipnja 2017. godine sklopila ugovor o najstarijem (super-priority) kreditu, kojim je predviđena i tranša kredita u iznosu od najviše 100 milijuna eura, od kojih će se 50 posto koristiti za refinanciranje starog duga, a 50 posto za potrebe tekućeg poslovanja. U tom kreditu, navodi se, kao kreditodavatelji mogu sudjelovati dobavljači Agrokora i  njegovih povezanih društava uz istovremenu isporuku robe odnosno pružanje usluga.

U ponedjeljak je na web stranici Agrokora objavljen službeni poziv dobavljačima za sudjelovanje u toj tranši kredita. Zainteresirani dobavljači moraju ispunjavati nekoliko uvjeta, prije svega da prema Agrokoru ili povezanom društvu imaju nepodmirenu tražbinu s osnove isporučene robe ili pružene usluge, koja je nastala prije donošenja rješenja o otvaranju postupka izvanredne uprave. Takva tražbina trebala je biti prijavljena izvanrednom povjereniku, kao i da za nju, po razumnoj prosudbi izvanrednog povjerenika, postoji vjerojatnost da će biti priznata u postupku izvanredne uprave. 

Nadalje, od dobavljača se traži se da su spremni s Agrokorom ili povezanim društvom sklopiti novi ugovor o isporuci robe ili pružanju usluga, uz cijenu i ostale kupoprodajne uvjete koji su jednaki najpovoljnijim ponuđenim u posljednjih šest mjeseci, u što su uključeni i svi komercijalni popusti. 

Isto tako, ponuđena roba ili usluga po količini, vrsti, kakvoći i drugim uobičajenim parametrima mora biti takva da, po diskrecijskoj ocjeni Agrokora, omogućava nastavak poslovanja. 

Ivica Todorić Poruke vode prema uhićenjima Steže se obruč oko Todorića, DORH računa na pokajnike

Dobavljači, također je jedan od uvjeta, moraju biti spremni pristupiti krovnom ugovoru o financiranju i prihvatiti sva prava i sve obveze koji proizlaze iz tog ugovora.

Agrokor stoga poziva dobavljače koji ispunjavaju sve navedene uvjete da najkasnije do 25. kolovoza 2017. do 17 sati, daju izjavu o namjeri sudjelovanja u financiranju Agrokora odnosno njegovih povezanih društava, uz istovremenu isporuku robe odnosno pružanje usluga. Obrazac izjave je dostupan na sučelju web stranice Agrokora na poveznici.

"U slučaju da u prikupljenim izjavama ukupno iskazana namjera za sudjelovanje u financiranju bude veća od raspoloživog iznosa za potrebe tekućeg poslovanja od 50 milijuna eura, Agrokor zadržava pravo napraviti alokaciju udjela u financiranju, u skladu s uvjetima objavljenim u pozivu na davanje izjave o namjeri sudjelovanja. Prije donošenja odluke o davanju izjave temeljem ovog poziva, Agrokor poziva sve potencijalne sudionike da prouče podatke i objave na internetskoj stranici kompanije te da samostalno procijene financijsko stanje, potencijal i čimbenike rizika vezane uz Agrokor i da tek temeljem toga donesu odluku o eventualnom davanju Izjave. Radi izbjegavanja svake dvojbe, Agrokor posebno napominje da se davanje izjave još ne smatra sudjelovanjem u predloženom financiranju te da kompanija ne preuzima obvezu da davatelju Izjave omogući sudjelovanje u tom financiranju", navodi se u priopćenju.

Andrej Plenković i Miro Cerar ODLUKA SUDA Slovenska vlada priprema žalbu: 'Lex Agrokor i Lex Mercator su u koliziji' 
Vladin povjerenik za Agrokor preuzeo je koncern i najavio da će mu prioritet biti osiguranje plaćanja radnicima i malim dobavljačima KRENULE ISPLATE Na račune oko 50 OPG-ova isplaćen je stari dug Agrokora Ivica Todorić Mislav Šimatović Sada traže krivca, a na sve pristajali
HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • antonelić:

  smijem li se i ja uključiti , iako nisam dobavljač agrokora ... nisam bio ni dobavljač hrske gospodarske komore pa sam financirao nadana vidoševića i reparaturu bijelog nedvjeda sa 14.000 kuna ( ovrhom ) ... toni milun ( matematičar ) ... prikaži još! tvrdi da ja već financiram agrokor , doduše ne direktno već posredno ... kaže da , kada uplatim pdv u državni proračun da dio uplaćenoga ide na pokrivanje neuplaćenih iznosa pdv-a od strane agrokora ... i da to traje već mjesecima otkad je neki ramljak došao za prinudnog upravtelja ... i još tvrdi da je to po nekom zakonu ad hoc ... eh ti matematičari , neki čudni ljudi , njima sve mora biti egzaktno ... meni je ljepše slušati kada divani plenković ili min.pinok. marić ... kao da teče med i mlijeko , samo im se nos lagano produžava ...

 • Deleted user:

  Super, sada morate finacirati i pomagati nekoga tko vam nije plaćao, spremao novac i bezglavo ga trošio. Čisti državni reket, ucjena i kamatarenje i to bez imalo srama.

 • Sve je uzalud:

  ...treba pitati Rokakinskog gdje je ono zlato naslijeđeno iz Yuge i prodano u ..............................bescjenje.................u kom je smjeru otišlo a ima veze sa Agrokorom..................ops.................Konji zeleni rosnu travu pasu.................svi komentiraju nevažne stvari............................bitno je iza toga.......................