Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Revizori ovih Agrokorovih tvrtki odgodili objavu financijskih izvješća

Neće stići završiti posao zbog opsega i složenosti
28. srpnja 2017. u 18:44 1 komentara 949 prikaza
05.02.2014., Vrbovec - Pogon mesne industrije PIK Vrbovec,  vodece  mesne kompanije u Hrvatskoj i regiji. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Belje, Vupik, PIK Vinkovci i Žitnjak u petak su izvijestili da neće objaviti financijska izvješća za 2016. godinu u ranije najavljenom roku do 31. srpnja, jer revizori do tada neće stići završiti posao.

Ivica Todorić Poruke vode prema uhićenjima Steže se obruč oko Todorića, DORH računa na pokajnike

U gotovo istovjetnim obavijestima tih Agrokorovih tvrtki kaže se kako revidirana financijska izvješća za 2016. godinu neće biti objavljena u ranije navedenom roku, s obzirom na to da ih zbog složenosti i opsega posla, tvrtke i ovlašteni revizori nisu dovršili.

U obavijestima se podsjeća kako je 14. lipnja objavljeno da zbog izuzetnog opsega posla i znatne složenosti poslova novoimenovani revizori neće biti u mogućnosti provesti reviziju u rokovima koji su bili predviđeni prilikom njihova imenovanja, već je prema tadašnjim predviđanjima najavljeno da će revidirana financijska izvješće za 2016. godinu biti objavljena do 30. odnosno 31. srpnja, a izvješća za prvi kvartal i drugi kvartal 2017. godine istovremeno i to najkasnije do 31.08.2017. godine.

I Ledo i Tisak ne stižu u roku s revidiranim izvješćima

Ledo i Tisak pridružili su se Belju, Vupiku, PIK-u Vinkovci i Žitnjaku koji su ranije u petak izvijestili da neće objaviti financijska izvješća za 2016. godinu u najavljenom roku do 31. srpnja, jer revizori do tada ne stignu završiti posao.

Revidirana financijska izvješća za 2016. godinu neće biti objavljena u ranije navedenom roku, s obzirom da ih zbog složenosti i opsega posla tvrtke i ovlašteni revizori nisu dovršili, kažu u Ledu i Tisku, a prethodno i u drugim Agrokorovim kompanijama Belju, Vupiku, PIK-u Vinkovci i Žitnjaku.

U obavijestima se podsjeća kako su revidirana izvješća za 2016. godinu bila najavljena do 30. odnosno 31. srpnja, a izvješća za prvi i drugi kvartal 2017. godine istovremeno i to najkasnije do 31.08.2017.godine.

S izvanrednim povjerenikom u obilasku Agrokorovih tvrtki NEXUS TVRDI: 'Naše su pozajmice zakonite, Agrokor je skrivao probleme' Ante Ramljak POSLAO PORUKU TODORIĆU Ramljak: Rezultati revizije bit će pogubniji od očekivanja kupovina, građani POZITIVNA KRETANJA Hrvatska ipak raste: BDP neće srušiti ni kriza u Agrokoru?
RTL Direkt
Zoran Šprajc u svom stilu komentirao Bandićev sprovod: 'Kao da je sam pisao scenarij, imao je smisla za zaj***nciju''
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • Deleted user:

    i najizvrsnijim ekonomskim ekspertima trebalo bi vise vremena a ekspertiza ce pokazati drasticno losije rezultate od cesto spominjanih u medijima agonija agrokra se nastavlja jos sam hropac i gotovo je nazalost