Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULE ISPLATE

Na račune oko 50 OPG-ova isplaćen je stari dug Agrokora


Vladin povjerenik za Agrokor preuzeo je koncern i najavio da će mu prioritet biti osiguranje plaćanja radnicima i malim dobavljačima
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
29.07.2017.
u 00:30

Najmanje tvrtke prijavile su manje potraživanje od onoga što im je namijenjeno pa se predlaže da taj višak dobiju organizatori proizvodnje

Od četvrtka na račune malih dobavljača Agrokora sjeda prva isplata starog duga, nastalog prije imenovanja izvanredne uprave u koncernu, a među njima su i OPG-ovi – potvrdio je predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika Tihomir Jaić.

Od nedavno odobrenog kredita Agrokoru za isplatu starih dugova namijenjeno je 150 milijuna eura, od čega 30 milijuna za najmanje, 110 za male, srednje i velike, dok je 10 milijuna eura rezerva.

Najmanji su, kaže Jaić, prijavili dug od 132 milijuna kuna pa je moguće da ostane i više novca od predviđenih 10 milijuna eura za rezervu, odnosno i do 15 milijuna. Naime, jedan manji broj OPG-ova nije prijavio dug, a moći će to učiniti u kolovozu.

Jaić predlaže, a o tome je obavijestio i vjerovničko vijeće, da se višak novca preusmjeri u drugu skupinu dobavljača, odnosno za organizatore proizvodnje. Jer OPG-ovi koji rade s tim organizatorima proizvodnje imaju veći problem od onih koji posluju izravno s Agrokorom.

Takav problem nastao je nedavno s Granolijem, čiji je vlasnik, bez obzira na pokretanje predstečajne nagodbe, obećao da će isplatiti sve male dobavljače koji su tvrtki isporučili pšenicu.

Komentara 17

BR
brojevi
01:59 29.07.2017.

Sva katastrofična predviđanja , od proroka Grmoje do šefa "ne znam koje oporbe" padaju u vodu. Sve mi je neugodno i čak što više suosjećam sa razočaranim partijašima i njhovom trudu da sruše ovu Vladu. Upornost i maksimalan angažman nana zaštiti svojih ministara i drugih "logističara" izvršne vlasti , Plenković se pokazao kao izuzetan strateg i državnik velikog kalibra koji u kohabitaciji sa Predjednicom ćini tim snova hrvatske sadašnjosti.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
00:42 29.07.2017.

Haha, dobra vijest smrdi ljevicarima ko vragu tamjan. Da je vijest malo drugacija stotine bi se tu prcile od pljuvanja....govnari.

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
12:03 29.07.2017.

Jakog li znanja i pameti podignuti kredit i platiti dugove. Ti bi znala i moja baba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije