Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pale s devetog kata

S Vitićeva nebodera u središtu Zagreba otpale 100 kg teške grilje

grilje (1)
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/8
06.03.2012.
u 23:10

Odlomile su se s pročelja devetog kata zgrade na uglu Laginjine i Vojnovićeve ulice, u neposrednoj blizini dječjeg igrališta. Srećom, nitko nije ozlijeđen

S Vitićeva nebodera u središtu Zagreba danas su otpale sto kilograma teške drvene grilje. Odlomile su se s pročelja devetog kata zgrade na uglu Laginjine i Vojnovićeve ulice, u neposrednoj blizini dječjeg igrališta. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Neboder od deset katova zaštićen je spomenik kulture koji već godinama čeka obnovu. Zgrada propada i istovremeno ugrožava sigurnost prolaznika. Gradska vlast ovogodišnjim je planom obnove kulturnih spomenika konačno neboder uvrstila u listu prioriteta. No, ne zna se kada će radovi započeti jer ni za jednu građevinu s gradske  liste nije određeno konkretno vrijeme početka obnove.

Inače, poznati neboder projektirao je arhitekt Ivan Vitić, među čijim je radovima primjerice i "Kockica".

Komentara 28

OD
oltar domovine
23:46 06.03.2012.

Projektanta(architectu)ako je jos ziv pod hitno u bajbuk sta je on projektovao da ubija djecu sa fasadom i ljude !

MO
modovisisajteMaraschino
23:31 06.03.2012.

moze li netko objasniti po cemu je neboder zasticeni spomenik kulture? staro komunisticko ruglo... i to mora biti zasticeno.... dajte molim vas.... sad cemo sve nebodere proglasiti zasticenim spomenicima kulture...

MI
mightymraz
13:39 07.03.2012.

Pa nije grad napravio tu zgradu, zasto bi je i obnavljao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije