Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

12.05.2016., Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb - Izlozba Velicanstveni Vranyczanyjevi - umjetnicki, povijesni i politicki okvir zivota jedne plemicke obitelji prezentira povijest i znacaj plemicke obitelji Vranyczany-Dobrinovic u hrvatskim krajevima od 15
20.05.2016.
u 14:00

Raznolikost je riječ koja najbolje opisuje zagrebačku ponudu ovog vikenda. Manifestacije se organiziraju na raznim lokacijama, a u ponudi je sve, od kazališnih predstava i izložbi u muzejima do svirki i plesnjaka.

Veličanstveni Vranyczanyjevi – umjetnički, povijesni i politički okvir života jedne plemićke obitelji” naziv je izložbe koja se u Muzeju za umjetnost i obrt održava od prošlog tjedna, a ove se subote organizira i besplatno stručno vodstvo za građane uz plaćenu ulaznicu za muzej. Ture počinju u 11 i 17 sati, cijena ulaznica iznosi od 20 do 40 kuna, a na izložbi se prodaju i prigodni novi suveniri tematski vezani uz nju.

Još jedno izdanje festivala “Zapruđe uživo” održava se ovog vikenda na Meštrovićevu trgu. Jutarnji program, koji počinje u 10 sati, uključuje nastupe dječjih grupa i plesnih skupina, a od 15 sati slijede koncerti pop i rock-sastava. Sutra je tako pozornica rezervirana za The Miceks, novi bend Alena Kraljića te The Doors i Queens tribute bendove. Na finalu manifestacije u nedjelju nastupaju Marijan Ban i njegovi Diktatori. Program je besplatan.

Pametno kino, program koji za najmlađe organiziraju Hrvatski filmski savez i Kino Tuškanac, nastavlja se i ove subote. U 11 sati na rasporedu je animirani film “Mumini na Azurnoj obali”, nakon čega slijede kreativne radionice za djecu. Pratnja je roditelja obvezna, a cijena ulaznice je 20 kuna.

Centar za kulturu Trešnjevka (CEKATE) ugošćuje beogradsko Mašino pozorište s hit dječjom predstavom “Maša i medvjed“. Predstava nastala prema istoimenom ruskom crtanom filmu koji prati hiperaktivnu djevojčicu Mašu i dobroćudnog medvjeda, izvodi se u nedjelju u 16 sati, a cijena ulaznice iznosi 40 kuna. Predstava je dosad odigrana više od 72 puta diljem Hrvatske i osvojila je najmlađe gledatelje.

Ljubitelji Pobjesnjelog Maxa sutra dolaze na svoje jer se u Hard Placeu održava “Mad Max Day“. U 15 sati počinje okupljanje uz kostimiranje, a u 16 se sati odlazi u Karting arenu, gdje je osigurana besplatna vožnja za sve pod maskama. U 17.30 sati predviđen je povratak u klub, gdje u 20 sati počinju projekcije filmova. U 22 sata slijedi show s vatrom te nastup bendova i svirka do 4 sata poslije ponoći. Program je besplatan.

Festival male frankofonije održava se četvrti put u organizaciji Le Petit Théâtrea i Francuskog veleposlanstva. Posjetitelji mogu u programu uživati u KUC-u Travno sutra od 10 sati, a ulaz je 20 kuna.

Već pet godina ljubitelji plesa okupljaju se subotom na Čagi u Prečkom. Ova sezona završava sutra, nakon čega slijedi ljetna pauza, pa organizaori pozivaju sve na plesnjak uz Waltera Neugebauera i njegov band The Cadilac. Čaga počinje u 20 sati u Domu kulture Prečko, a ulaz je 20 kuna.

Posljednji ovosezonski koncert iz ciklusa “U ozračju tambure” izvest će Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold ove nedjelje u 20 sati u Studiju Zvonimir Bajsić.

Autorski projekt glumice Lucije Barišić, monodrama “Crno-bijelo“, može se pogledati posljednji put u ovoj sezoni u kazalištu KNAP. Cijena ulaznice stoga je snižena te iznosi 40 kuna. Predstava u Kazalištu na Peščenici koja prati pojedinca i njegove probleme s obzirom na društvo, obitelj, obrazovni sustav i sistem općenito izvodi se večeras u 20 sati. Rezervacije se primaju na broj 01/2303-122.

Studentski centar te Studentski domovi Cvjetno naselje, Stjepan Radić i Ante Starčević četiri su lokacije na kojima se održava studentski festival SCool Festa. Manifestacija u organizaciji Studentskog zbora, Studentskog centra, RNB Confusiona i portala Studentski.hr počinje danas otvaranjem Radićevih dana, a traje do 28. svibnja. Danas se na Savi održavaju izložba, glazbene i plesne točke te party u klubu Roko, a sutra su od 10 sati na rasporedu sportska događanja.

Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja “Mineral Expo“ održava se 18. put, i to sutra i u nedjelju od 10 do 20 sati u Domu sportova. Ulaz je 20 kuna.

Izložba anonimnih portreta korisnica udruge “Sve za nju“ otvara se večeras u 19 sati u Galeriji ULUPUH. Naziv joj je “Paslika – svijet iznova stvoren“.

PAP (Performing Arts Program) organizira svoju autorsku večer u Muzeju suvremene umjetnosti. Program će se održati u nedjelju u 19.30 sati.

Izložba “Kaldere“ umjetnice Maje Šimunović otvara se večeras u 20 sati u Galeriji SC. Može se razgledati do 31. svibnja, od ponedjeljka do subote.

Tematska stand up večer održava se u Studiju smijeha. Petero će komičara večeras od 20.30 sati zabavljati publiku formama o TV-u i filmu. Ulaz je 40 kn.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije