Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na sljeme, na sljeme

Žičara Sljeme neće voziti na Snježnu kraljicu, organizatori objasnili zašto

Zagreb: Žičara Sljeme ponovno puštena u pogon
Marin Tironi/PIXSELL
04.01.2023.
u 11:05

Tijekom Snježne kraljice, od danas do petka, na snazi je privremena regulacija prometa na područjima Sljemenske ceste, Trga Republike Hrvatske, Gračanske ceste, Mlinova, Šestinske ceste i drugih cesta

Žičara Sljeme danas i sutra neće prevoziti putnike na Snježnu kraljicu jer predstavlja opasnost za gledatelje, izvijestili su organizatori. – Gledatelji bi tako došli na vrh Sljemena, odakle bi se do natjecateljske staze morali najprije spuštati nizbrdo po strmim i zasniježenim stazama, a potom i penjati uzbrdo po tim istim stazama po noći, što bi bilo vrlo naporno i opasno za gledatelje – objasnili su na službenim mrežnim stranicama Snježne kraljice.

Posjetitelje će, dodaju, na Sljeme prevoziti ZET-ovi autobusi, i to iz Zagreba linijom koja će prometovati od Mihaljevca do Ženskog sedla i natrag te iz Bistre linijom od Gornje Bistre do Krumpirišta i natrag. Tijekom Snježne kraljice, od danas do petka, na snazi je privremena regulacija prometa na područjima Sljemenske ceste, Trga Republike Hrvatske, Gračanske ceste, Mlinova, Šestinske ceste i drugih.

Do petka u 12 sati na snazi je zabrana prolaska za vozila od skretanja na vrhu Sljemenske ceste prema hotelu Tomislav i vršnom području Sljemena koje uključuje kućicu SK Medveščak, restoran Zlatni medvjed, restoran Vidikovac i gornju stanicu žičare. Danas i sutra se za sav promet od 6.30 do 19 sati zatvara Ulica Bliznec i Sljemenska cesta od Ulice Bliznec do Šestinskog lagvića.

Do 19 će biti na snazi i zabrana skretanja desno sa Ksaverske ceste na Gračansku cestu za sva vozila osim za vozila ZET-a te vozila stanara. Od 9.30 do 12 sati u Ulici Mlinovi na snazi će biti zabrana skretanja lijevo iz Mlinova na Gračansku cestu svim vozilima osim vozilima ZET-a i vozilima stanara.

>> VIDEO: Usporedili smo cijene sljemenske žičare s drugima u Europi

 
 

Komentara 54

DU
Deleted user
11:18 04.01.2023.

Ajme meni, 100 ili koliko više milijuna eura potrošiš za žičaru koja neće biti biti u funkciji za vrijeme najvećeg eventa koji se dešava na Medvednici kroz godinu i to za trošak od desetak tisuća eura kako bi osigurali pravce za pješake... pa ovo bi trebala biti neka satirička kolumna, a ovako kako je istina zaslužuje rubriku tragedije

TI
Tinček
11:34 04.01.2023.

Zemlja mafije. Kad ti treba žičara, ne radi. Uglavnom se servisira.

DU
Deleted user
11:22 04.01.2023.

ok bandic je bio lopov, ali ovaj senf je nesposoban da me bas boli...pa ti sad misli sto je gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije