Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parking

Zbog štednje direktor Elektre parkira na ulazu

hep
VL
12.04.2010.
u 10:28

Kolege direktora Marka Škrobe bijesne su na njegovo rješenje parkinga u Gundulićevoj, gdje je HEP lani otkazao dva mjesta vrijedna 140.000 kuna.

Elektra Zagreb do prošle godine bila je jedna od 43 pravne osobe koje su zakupljivale parking u gradu i time punila proračun sa 140 tisuća kuna godišnje. Zbog mjera štednje uvedenih zbog recesije dva parkirališna mjesta koja su se nalazila u Gundulićevoj ulici ukinuta su te se korisnik, u ovom slučaju direktor Elektre Marko Škrobo, sada parkira u stražnjem dvorištu Elektrine zgrade u Gundulićevoj 32, što je izazvalo bijes njegovih kolega.

Blokiran ulaz

Fotografije koje nam je poslao čitatelj pokazuju da novonastalo rješenje nije promišljeno jer automobil koji je parkiran na izlazu iz dvorišta onemogućuje normalni promet i izlaz iz dvorišta, koje osim direktora koriste službe održavanja, kojima je zbog čestog utovara i istovara robe blokiran izlaz. Kada smo upitali direktora Škrobu nije li previše komotan u svojim navikama parkiranja, rekao je:

- Promet kroz dvorište normalno funkcionira, nije istina da blokiram izlaz. Više se ne parkiram ispred zgrade jer smo otkazali dva parkirališna mjesta u iznosu od 140 tisuća kuna zbog štednje. Imamo u dvorištu nekoliko mjesta koje osim mene koriste službe održavanja i ne vidim u čemu je problem - rekao je Škrobo.

Parkirališna mjesta u Gundulićevoj bila su jedina dva mjesta koja je Elektra zakupljivala od grada, a da je tome tako, potvrdio nam je i glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić.

Dvorište u Kupskoj

- Od 1. siječnja 2009. godine Elektra Zagreb otkazala je dva parkirališna mjesta u Gundulićevoj ulici. HEP u Zagrebu nema više nikakvih zakupljenih parkirališnih mjesta, a naša se službena vozila parkiraju na našim vlastitim prostorima i u garažama – rekao je glasnogovornik Milišić.

Takva je praksa i u ostalim podružnicama HEP-a na području grada Zagreba.

- Naša vozila (osobna i teretna) parkiraju se ili u našem dvorištu u Kupskoj ulici ili u našem objektu TS Žerjavinec kod Zeline – kaže direktor prijenosnog područja Zagreb Ivan Sičaja. Inače, odgovaraju iz Grada, lani su 43 zakupca (ministarstva, ustanove itd.) rezervirala 179 parkirališnih mjesta.

Komentara 3

BU
BukiZG
17:58 12.04.2010.

Ne lupetaj gluposti. Zašto taj direktor ne plati parking iz svog džepa kao i ja kad odem na posao ? Ima barem trostruko veću plaću od mene. A što se tiče birceva i terasa opet ne lupetaj. Puno ljudi voli sjesti vani na suncu na kavu, a terasa na parkirnom mjestu nosi gradu barem deseterostruko više od cifre koju nosi vaša stanarska povlaštena parkirna karta.

DO
doktorica
09:09 13.04.2010.

Baš je pravi \"mudrijaš\"

BL
Bluno
12:19 12.04.2010.

Ovo je pozitivan primjer ponašanja državne firme jer kada ne bi bilo toliko zakupljenih parkinga od strane raznih ministarstva, firmi i državnih institucija bilo bi puno manje problema sa parkingom za obične građane. Također me zanima koliko košta kada birc na parkirališna mjesta stavi terasu? mislim da to nije uredu s obzirom da stanari plačaju mjesečno taj parking a onda nemaju gdje parkirati jer bircevi ne žele uložiti u ventilaciju već im je lakše uzeti parkirališna mjesta odnosno očito jeftinijje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije