Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI DAN SIROMAŠTVA

Volonteri Caritasa na centralnom trgu danas dijelili pekarske proizvode, brašno i jabuke

Foto: Caritas
1/2
16.10.2021.
u 15:11

Samo u 2020. godini, koja je dodatno bila opterećena pandemijom i potresom, kroz različite oblike materijalne ili financije pomoći pomogli su 3.760 korisnika

Želeći ukazati na problem siromaštva i potaknuti društvo na osvješćivanje tog problema, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, u suradnji s Caritasom župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, u Zagrebu obilježio je Svjetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Danas su tim povodom ravnateljica Caritasa, s. Jelena Lončar i voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović, zajedno s Caritasovim volonterima, građanima dijelili pekarske proizvode, brašno i jabuke te promidžbene materijale.

Ovim događanjem na središnjem zagrebačkom trgu dat je doprinos podizanju svijesti o nužnosti solidarnosti s potrebnima i ukazivanju na problem siromaštva i marginaliziranosti i socijalne isključenosti koja prijeti sve većem broju ljudi.

- Siromaštvo je svjetski problem pa smo tako i u Hrvatskoj svjedoci kako u posljednjih nekoliko godina, uslijed raznih negativnih ekonomskih kretanja i nestabilnosti diljem svijeta raste broj siromašnih osoba. Caritas Zagrebačke nadbiskupije svojim aktivnostima tijekom čitave godine, uz pomoć brojnih darovatelja i volontera, daje značajan doprinos ublažavanju posljedica siromaštva. Samo u 2020. godini, koja je dodatno bila opterećena pandemijom i potresom, kroz različite oblike materijalne ili financije pomoći pomogli smo 3.760 korisnika - istaknula je ovom prigodom ravnateljica Caritasa najavljujući još veću zauzetost Zagrebačkog Caritasa koji preko mreže župnih Caritasa sve više izlazi ususret potrebama socijalno ugroženih osoba.

- Mi smo danas na neki način predstavnici svih onih koji su zbog siromaštva marginalizirani i isključeni iz društva. Želimo svima snažno posvijestiti da su siromasi među nama i da trebaju našu pomoć. Najgore je ništa ne činiti po tom pitanju i pomaganje siromašnima prepustiti nekom drugom. Pomažući iz ljubavi, gledajući u potrebitom osobu koja vrijedi jednako koliko i mi koji nismo siromašni, možemo sačuvati njegovo ljudsko dostojanstvo - naglasio je voditelj svetoduške Pučke kuhinje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije