Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na Kurban Bajram udruga Humanity First podijelila 1.170 kg mesa potrebitima

Izdvojeno je i 30 kurbana za obitelji migranata iz Sirije, koje su prihvatili gradovi Sisak i Karlovac, koji će biti osobno svakoj obitelji pojedinačno uručeni u tim gradovima.
21. srpnja 2021. u 12:01 1 komentara 322 prikaza
Foto: Humanity First
Pogledajte galeriju 1/6

Na Kurban Bajram je udruga Humanity First u svom sjedištu u Brezovici podijelila kurbane, odnosno pakete svježeg junećeg mesa, za tamošnje mještane slabijeg imovnog stanja prema popisu koji je pripremila predsjednica Vijeća Gradske četvrti Brezovica, Marina Pucević. Pripremljeno  je 70 paketa, a po deset je donirano Caritasovoj kući “Blaženi A.Stepinac”  te za kuću “Sv. Josipa” u Hrvatskom Leskovcu u kojoj sestre Karmelićanke brinu o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi. Preuzeta je i donacija od 25 paketa za pučku kuhinju Misionarki ljubavi - Sestara Majke Terezije, kao i 100 paketa za pučku kuhinju Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Slaven Ružić: 'Ulažemo još 70 milijuna kuna u modernizaciju, upravo debitiramo na japanskom tržištu'

"Naša suradnja započela je prije dvije godine kada me njihov predsjednik Khan Munawwar kontaktirao i izrazio želju da pomognu potrebite obitelji na području Gradske četvrti Brezovica u kojoj imaju sjedište, te domove koji brinu o djeci. Vrlo brzo smo se dogovorili i krenuli u podjelu paketa s hranom. Do sada smo odradili desetak akcija na kojima smo im beskrajno zahvalni. Njihov običaj je da doniraju za Kurban Bajram, za Ramazanski Bajram, ali i za blagdane Uskrs i Božić", kaže Munawwar Rana, predsjednik humanitarne udruge Humanity First.

Izdvojeno je i 30 kurbana za obitelji migranata iz Sirije, koje su prihvatili gradovi Sisak i Karlovac, koji će biti osobno svakoj obitelji pojedinačno uručeni u tim gradovima.

Zagreb: Usprkos upozorenjima, velika gužva na tržnici Dolac MINISTARSTVO OBJAVILO Opoziv Purex-ovog mljevenog purećeg mesa i ćevapa

"Drugi dan Kurban Bajrama u Rakitju, odnosno glavnom skladištu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, ostvarena je donacija od 100 paketa, 300 kilograma junećeg mesa, za Caritas i korištenje u njihovim kuhinjama na području grada Zagreba. Isti dan, donirani su potrebiti na području Sesveta i domu za djecu bez roditelja, ukupno 45 paketa. Sa današnjim danom bit će donirano 1.170 kilograma mesa", zaključuje predsjednik udruge.

popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
d
OBLJETNICA
DignetSoftware proslavio jedanaest godina uspješnog rada
  • Pacta_Conventa:

    Polako ulaze u Hrvatsku , uvlace sr , celije stvaraju , a poslije nek nam je Bog na pomoci