Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina Brezovica

Vodovodna ulica konačno dobiva – vodovod

24.04.2015 .,Zagreb ., U domu Crvenog Kriza na Medvednici,  pustena je u rad radiokomunikacijski centar za potrebe civilne zastite. Centra je otvorio gradonacelnik Milan Bandic i Pavle Kalinic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
06.05.2015.
u 12:30

U Zadvorskoj ulici neće se napraviti dječje igralište jer nijedna površina nije u vlasništvu Grada niti ima novca za otkup zemljišta

U današnjem broju donosimo samo dio odgovora na pitanja stanovnika Brezovice pristigla prije održavanja Večernjakove kvartovske tribine "Želite li bolji kvart?". Na pitanja Večernjakovih čitatelja odgovarali su Dinko Bilić, pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada, te Davor Tomić, rukovoditelj Službe razvoja Vodoopskrbe i odvodnje.

1. Kada će se asfaltirati Ulica Kašinci na dijelu od kućnog broja 6 do 2b?

Dinko Bilić: Uvidom u katastar zemljišta i zemljišne knjige Općinskog građanskog suda u Zagrebu utvrđeno je da Ulica Kašinci 6-2b nije javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Zagreba te je nije moguće održavati putem programa redovnog održavanja nerazvrstanih cesta u Gradu Zagrebu.

2. Postoji li mogućnost da se na području Zadvorskog napravi dječji park s igralištem?

Dinko Bilić: Na području Zadvorskog ne postoje površine u vlasništvu Grada na kojima bi bila moguća izgradnja dječjeg igrališta te Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba u 2015. nisu osigurana financijska sredstva za otkup zemljišta na predmetnoj lokaciji.

3. Kada je u planu priključenje Vodovodne ulice – I. odvojak na vodovod?

Davor Tomić: Vodovodna ulica predviđena je planom za izgradnju ove godine i to projektom koji je rađen prije 13 godina gdje se sukcesivno izvodilo zbog potreba izgradnje precrpne stanice i vodospreme Dragonožac. Kako su početkom 2014. ti radovi na vodospremi završeni, stvorili su se uvjeti da se i Vodovodna ulica riješi. No I. odvojak Vodovodne nije obuhvaćen projektom, ali to bi trebalo riješiti putem malih komunalnih akcija – da se dokumentacija tih spornih stotinjak metara financira iz Plana malih komunalnih akcija. (lk)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije