Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarni pohod Siniše Drobnjaka

Trčim u izazovu "4x4x48" za djecu džudo-kluba Fuji

storyeditor/2023-01-12/SD-2.jpeg
Privatna arhiva
12.01.2023.
u 15:34

Prikuplja se novac za financiranje trenera koji rade s mališanima s poteškoćama, uključite se donacijama

Svaka četiri sata velikogorički poduzetnik Siniša Drobnjak pretrčat će četiri milje, i tako 12 puta, sve kako bi prikupio sredstva za džudaški klub Fuji u kojemu ovu borilačku vještinu treniraju djeca s teškoćama u razvoju. Klub je to koji trenutačno broji više od 50 štićenika i osam trenera od kojih je jedna trenerica i sama osoba s teškoćama u razvoju, odnosno s cerebralnom paralizom. Usprkos tome, u godinu je dana, kaže Drobnjak, koji je i sam član kluba, položila ispit za trenericu juda kako bi svoje vještine prenosila djeci s istim ili sličnim poteškoćama. Upravo je to cilj Drobnjakove akcije, prikupiti dovoljno novca kojim bi se financirali treneri kluba.

– Odlučio sam pokrenuti izazov "4x4x48" za prikupljanje sredstava i podizanje svijesti za jednu od najvažnijih priča u našem gradu, džudaškom klubu za djecu s teškoćama u razvoju Fuji – ističe Drobnjak.

Svoj će humanitarni pohod početi sutra u 13 sati na parkiralištu novog Interspara u Rakarskoj, otkuda će krenuti pješačkom stazom sjeverne obilaznice Velike Gorice i pretrčati svoje prve četiri milje, odnosno nešto manje od šest i pol kilometara, nakon kojih će se odmoriti četiri sata. Cilj mu je da u maratonu tijekom 48 sati 12 puta pretrči po četiri milje, svaka četiri sata, s vrlo malo odmora. Ovo mu je, kaže, prvi put da se odlučio za ovaj način prikupljanja novca, ali vrlo se često na razne načine uključuje u mnoge humanitarne akcije.

– Štićenici kluba izrazili su želju da mi se priključe u ovom izazovu i, ako se to realizira, pridružit će mi se u subotu na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra – dodaje.

Link na donacijsku platformu fundrazr.com objavio je, kaže, na svom Facebook profilu. Donirati možete i direktnim slanjem na njegov PayPal račun, a za tvrtke i druge pravne osobe osigurao je i posebne donacijske ugovore. Odlaskom na platformu pak možete birati između iznosa od pet do 2000 eura, ali i vlastoručno upisati iznos koji želite.

Džudo-klub osoba s invaliditetom Fuji osnovan je u kolovozu 2012. u Velikoj Gorici i prvi je takav registrirani klub u Hrvatskoj. Osim djece s cerebralnom paralizom, štićenici kluba su i djeca, između ostalog, s Downovim sindromom, intelektualnim i motoričkim poteškoćama te poremećajima autističnog spektra. Razvrstani su trenutačno u pet grupa, a tijekom cijele godine u klubu imaju mogućnost redovnih i klupskih treninga, polaganja za pojaseve, sudjelovanja na raznim manifestacijama poput Dana jednakih mogućnosti i Paraolimpijskog školskog dana i slično. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije