Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOLJEVKA

Sve je spremno za tradicionalnu zagrebačku utrku: Mijenja se regulacija prometa, neke ceste će biti zatvorene

Zagreb: Održana je tradicionalna atletska utrka 'Holjevka'
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/5
02.03.2024.
u 15:00

Na trasi utrke, promet će, naime, biti zatvoren od 10.30 do 13:00 sati, a autobusi ZET-a prometovat će alternativnim pravcima

Preko 500 trkača trebalo bi u nedjelju, 3. ožujka, u 11 sati potrčati u atletskoj utrci Holjevka. Zagrebački atletski savez, naime, organizira ju deveti put za redom. 

Holjevka je, inače, dobila ime po bivšem zagrebačkom gradonačelniku Većeslavu Holjevcu koji je premještanjem Velesajma 1956. godine iz Savske ceste u sadašnji Novi Zagreb pokrenuo izgradnju stambenih kvartova i “s druge strane Save”. Baš zbog toga, start utrke je na mostu Slobode, a trči se Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom Hrvatske Bratske Zajednice, dok je cilj na prostoru SRC Bundek.

U sklopu utrke održava se i prvenstvo MUP-a Republike Hrvatske u trčanju na pet kilometara. A zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću uputili su poziv da označi znak za početak utrke.

VEZANI ČLANCI: 

U 9 sati će se trkači i drugi sudionici početi okupljati, a pola sata kasnije započet će službeni program. Nešto prije 11 sati obratit će se i zagrebački gradonačelnik, a u 11 sati počinju utrke. Pobjednici će se proglasiti u podne. 

Zbog Holjevke će biti uvedena posebna regulacija prometa. Na trasi utrke, promet će, naime, biti zatvoren od 10.30 do 13:00 sati, a autobusi ZET-a prometovat će alternativnim pravcima. Za sav promet bit će zatvoren most Slobode, Avenija Većeslava Holjevca i Ulica Hrvatske bratske zajednice.

VIDEO: Krš i lom u centru Zagreba! Ogromne gužve zbog sudara, tramvaji voe obilazno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije