Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZAGREBAČKOM KNAP-U

Ovako nešto još niste gledali: Glavnu riječ u ovoj 'predstavi' ima publika, a dijalog se smišlja se na sceni

Foto: improvgrupa.002
1/7
26.02.2024.
u 18:30

Šou je interaktivan, no publika sudjeluje samo verbalno i to prema naputcima voditelja, ona predlaže teme, situacije, detalje, likove i ostalo što se, zatim, izvodi na sceni u realnom vremenu

Prva hrvatska improvizacijska trupa improvgrupa.002 u četvrtak, 29. veljače u 20 sati, stiže u kazalište KNAP kako bi ponovila svoj improvizacijski šou "Kome zvono zvoni". To je, inače, kolaž improvizacijskih skečeva u trajanju od 90 do 120 minuta, a osmišljen je kao cjelovečernji događaj. Cijeli šou podijeljen je u dva dijela koji sadrže sve ukupno šest skečeva, s pauzom između, a u kojem sudjeluju razne kombinacije izvođača.

Šou je interaktivan, no publika sudjeluje samo verbalno i to prema naputcima voditelja, ona predlaže teme, situacije, detalje, likove i ostalo što se, zatim, izvodi na sceni u realnom vremenu. Drugim riječima, izvođači nikad nisu sigurni što ih čeka i ne mogu biti pripremljeni na razne ideje gledatelja. Za ovakav tip "predstave", publika je vrlo važan čimbenik i ona, zapravo, stvara šou s izvođačima.

Samim time, stvara se posebna spona između jednih i drugih. Sve što se izvodi na sceni – tekst, mizanse, pokreti, likovi i ostalo smišljeno je u tom trenutku, na licu mjesta. Takva dinamika generira nepredvidive, komične, često lucidne i nevjerojatne situacije na sveopću radost, kako publike, tako i izvođača samih.

VEZANI ČLANCI:

Improvgrupa.002, inače, osnovana je 2019. godine u Čakovcu, a oformio ju je kazališni glumac Bruno Kontrec. Dok im je prva godina bila rezervirana za probe, smišljanje koncepta i usavršavanje improvizacijskog šoua "Kome zvono zvoni", nastupi su bili na rasporedu pred pandemijsko razdoblje. To ih je unazadilo, ali uspjeli su sklopiti nekoliko vrlo dobro prihvaćenih nastupa u Čakovcu i okolici.

Kasnije, 2021. godine, osnovali su tribinu IMPUT – IMProvizacije UTorkom u svom rodnom gradu koja je zasigurno prva takva tribina u povijesti hrvatske improvizacije. A nakon četiri godine djelovanja i više od 30 nastupa diljem zemlje, improvgrupa.002 je svoje djelovanje odlučila preseliti u Zagreb, to jest, u Centar kulture na Peščenici – Knap. 

VIDEO: Vozačicu ZET-a napala skupina žena: Govorile su mi psovke koje nikad nisam ni čula, jedna mi je pljunula u lice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije