Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sramotan čin u centru Zagreba: Ustaškim grafitima išarali plakate svjetske izložbe o toleranciji

Izložba nosi poruku o prihvaćanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezične razlike, drugačije običaje i drugo
18. studenoga 2020. u 15:48 33 komentara 3689 prikaza
Ustaški grafiti
Foto: Botanički vrt PMF-a u Zagrebu/Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

Nepoznati počinitelj ustaškim je simbolima išarao putujuću svjetska izložbu plakata Mirka Ilića "Tolerancija", nastalu u povodu Međunarodnog dana tolerancije, postavljenu na ulaz u Botanički vrt PMF-a prije dva dana. U zagrebačkoj policiji kažu da provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

policija vandali Pronađeni autori zadnjih ustaših i nacističkih grafita u Vukovaru

Botanički vrt je na svom facebook profilu objavio fotografije s natpisom "Bez komentara, iz kojih se vidi da su dijelovi izložbe išarani porukama "NDH" i "Smrt Srbozločincima" te ustaškim simbolima.

Bez komentara (što reći)

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuSrijeda, 18. studenoga 2020.

"Tolerancija" je edukativni i kulturno-umjetnički projekt u sklopu kojeg je zadatak svakog dizajnera bio da osmisli plakat koji svojom vizualnom porukom simbolizira toleranciju te da napiše riječ tolerancija na svom materinjem jeziku.

policija vandali Na osnovnoj školi nacrtali 16 kukastih križeva i šest 'U'

Izložba nosi poruku o prihvaćanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezične razlike, drugačije običaje i drugo. Izložbu po drugi put u Zagrebu, s Mirkom Ilićem organizira Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom Organizam. Otvorena je do 16. prosinca.

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • Avatar Noldor
  Noldor:

  "Tolerancija" je podvala radikalne ljevice kojom se podriva i diskriminira većinski narod, a privilegira manjine i strance. Ne bu išlo.

 • Smola:

  Zanimljivo nikad se ne nađu počinitelji.

 • neutrin0:

  Zagreb ima inače problema sa grafitima... A ovo je promišljena provokacija. Na žalost nitko odgovoran nikada ne bude pronađen.