Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Šef vijeća Željko Žarko ima veća primanja od Beljaka

Ukupna primanja Željka Žarka veća su od 16.000 kuna, a gradonačelnik ima 13.400 kuna
14. kolovoza 2010. u 08:00 3 komentara 50 prikaza
Željko Žarko
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Željko Žarko (SDP), predsjednik Gradskog vijeća Samobor, ima veća primanja od gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka.

Jelinić se isto zaposlila

Osim naknade od šest tisuća kuna koju dobiva kao predsjednik vijeća, zaposlen je u Poduzetničkom centru Samobor gdje mu je mjesečna plaća, kaže, deset tisuća kuna. Kao i svi vijećnici, po sjednici odbora u vijeću dobiva još oko 250 kuna. Beljak ima plaću od 13.400 kuna. Političari nakon osvojene vlasti, poslovne uspjehe samo nižu. Tako se samo pola godine nakon osvajanja vlasti i inauguracije na predsjedničko mjesto gradskog parlamenta, Žarko, dotadašnji zaposlenik u nabavi Mercatora, zaposlio u Poduzetničkom centru kao koordinator za pretpristupne fondove Europske unije.

– Nije baš bilo istodobno – komentirao je nakon našeg pitanja o simultanom poslovnom i političkom uspjehu. Malo se iznenadio na pitanje – je li stručan za europske fondove kad je tako lako ušao u taj sektor.

– Nema stručnjaka za fondove. Troje nas radi u Centru, a usavršavali smo se na seminarima – rekao je Ž. Žarko, inače diplomirani politolog.

Njegova kolegica, vijećnica Marica Jelenić (HNS), po istom je modelu kao i on zaposlena u Poduzetničkom centru. Također, na mjestu stručnjaka za EU fondove. Plaća joj je nešto veća od Žarkove jer gospođa Jelenić ima više radnog staža. U vijeću prima vijećničku naknadu od 900 kuna i naknade za sjednice odbora. Ona je na godišnjem odmoru i isključila je mobitel.

Suradnja sa Slovenijom

No, Žarko nije propustio spomenuti da oboje uspješno rade na svom poslu. I jedan i drugi su u suradnji sa susjednom Slovenijom uspjeli iz fondova “izvući” 800 tisuća kuna, odnosno 45 tisuća eura za zajedničke projekte.

Brežice i Samobor ujedinjuju mlade susje

Brežice i Samobor ujedinjuju mlade susjede

Regionalna agencija iz Brežica i samoborsko Pučko otvoreno učilište napravili su zajednički projekt “Mladost je most”, za koji su dobili 800.000 eura, rekao je Željko Žarko, koji je koordinirao taj projekt. I jedna i druga strana organizirat će po dvanaest različitih događaja, a cilj je poboljšati suradnju mladih iz Slovenije i Hrvatske. Njegova kolegica Marica Jelenić preko zajedničkog projekta Glazbene škole i Krškog za našu je stranu uspjela dobiti 45 tisuća eura, rekao je Žarko.

NEVJEROJATNO!
Fotografija s vjenčanja otkrila tajnu njezina supruga: 'Posumnjala sam kad sam vidjela muževe sestre'
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • luke:

    Brijem da Željko Žarko rastura engleski.... hihihi

  • doktorica:

    nadajmo se da barem zna engleski da se ne sramoti...

  • sanoborec:

    To samo govori o nedorečenosti zakona, jer legalno i od građana izabrani gradonačelnici čije stranke nemaju većinu u vijeću (kao Beljak) prisiljeni su \"kupovinom\" doći do te većine kako bi normalno funkcionirali. A kad \"kupljeni\" poput Željka Žarka i Marice ... prikaži još! Jelenić shvate da se bez njih ne može, ucjenama nema kraja. Samo, Željko Žarko je još i jeftin, Jelenićka košta sto puta više, samo je prepredena i to radi na suptilniji način.