Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveti patrik

Rekordni broj hrvatskih gradova u 'Global Greeningu'

Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/3
17.03.2021.
u 10:31

Ozelenjavanja će biti vidljivo na Dan sv. Patrika, odnosno danas u 19 sati.

Dvanaesti godišnji „Global Greening“ Tourism Ireland-a bit će rekordan što se tiče broja hrvatskih gradova i općina (devet) koji ce sudjelovati i broja lokacija (14) u cijeloj zemlji . Na taj će se način irski nacionalni dan, Dan sv. Patrika, još jednom proslaviti u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Puli, Dubrovniku i Varaždinu. Inicijativi se prvi put pridružuju Hvar i Oriovac. Zagreb će "ozeleniti" zagrebačke fontane, Muzej suvremene umjetnosti, Galeriju Klovićevi dvori i Meštrovićev paviljon. Glavni grad sudjeluje po peti put. Ozelenjavanja će biti vidljivo na Dan sv. Patrika danas u 19 sati.

Rijeka također i dalje daje snažnu podršku „globalnom ozelenjavanju“: Trsatska gradina, lučke dizalice „Molo Longo“ i fontane na Jadranskom trgu ponovno će povezati Hrvatsku i Irsku. Split će osvijetliti svoju fontanu ispred Prokurative. Dubrovnik će po prvi puta ozeneliti svoju Malu Onofrijevu fontanu. Zadar će svoje “ozelenjavanje” ove godine premjestiti na “Pozdrav suncu”. Pula je također promijenila svoj doprinos inicijativi - kružni tok na ulazu u grad pokazat će građanima i posjetiteljima da grad doista slavi svoju irsku poveznicu.

Varaždin se vratio po drugi put - Hrvatsko narodno kazalište ove će godine biti "zeleni predstavnik" grada. Hvar, novopridošli u inicijativi, bit će lijep prizor sa svojom Tvđavom Fortica. Oriovac, prvi put sudionik i jedina slavonska opcina u ovogodišnjoj inicijativi, ozelenit će svoj Zdenac.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
14:18 18.03.2021.

A kada će svjetski gradovi slaviti crveno-bijele kvadratiće - "kockice"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije