Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb

Proračun Grada Zagreba za 2019. trebao bi biti usvojen 13. prosinca na sjednici Gradske skupštine

Gradonačelnik je i odgovorio na pitanja o oporbi u Gradskoj skupštini te neuspjeloj suradnji sa strankom Neovisni za Hrvatsku
04. prosinca 2018. u 15:12 10 komentara 879 prikaza
Milan Bandić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je poručio da bi Proračun Grada Zagreba za 2019. trebao biti usvojen već na sjednici Gradske skupštine 13. prosinca.

Rotor Zagreb Radnici okupirali remetinečki rotor. Pogledajte kako sada izgleda golemo gradilište

"Ja sam siguran da neću drugi put upućivati proračun Gradskoj skupštini u 12. mjesecu, a to znači da bi proračun trebao biti 13. prosinca usvojen", rekao je Bandić odgovarajući na pitanje kako namjerava osigurati većinu u Gradskoj skupštini do 13. prosinca kada je na dnevnom redu skupštinske sjednice njegov prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2019. godinu. Također se pozvao na Krležine stihove da nigdar ni bilo da ni nekak bilo, i nigdar ne bu, da nekak ne bu.

Upitan što poručuje oporbi koja poziva glavnog državnog odvjetnika da pazi s kime će njegova stranka ili njegov koalicijski partner u Gradskoj skupštini - HDZ komunicirati ovih dana, Bandić je rekao: "Mislim da to nije zadaća državnog odvjetništva". 

Gradonačelnik Zagreba se provozao novim elektro vozilom ZET-a ADVENT U ZAGREBU Bandić se provozao u novom vozilu ZET-a i najavio besplatan prijevoz

"Državno odvjetništvo ima puno važnijih stvari nego da radi politiku. Koliko ja znam da u Državnom odvjetništvu se ne bave politikom. Stranke se bave politikom, a Državno odvjetništvo ima Ustavom propisana prava i obaveze", ustvrdio je Bandić. 

Na pitanje da objasni zašto je točno pukla suradnja njegove stranke sa strankom Neovisni za Hrvatsku, koja je bila njegov koalicijski partner u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Bandić je odgovorio da se nema što dodati ni oduzeti onome što su jučer rekle njegove zamjenice u stranci Ana Stavljenić-Rukavina i Jelena Pavičić Vukičević.

Milan Bandić i Zlatko Hasanbegović razvrgnuta koalicija Bandićevci otpisali Neovisne, tko uskače?

"Mislim da su sve rekle što su trebale reći", kazao je Bandić novinarima na konferenciji Eko susret 2018., koju je Grad Zagreb organizirao za ravnatelje gradskih dječjih vrtića i osnovnih škola.

Pogledajte postavljanje Tuđmanovog kipa u Zagrebu:

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
  • golub Vaso:

    kupio je krimos glasove

  • kažemja:

    Ti koji si učio pomoću graha nisi ni dostojan da citiraš Krležu.

  • grebza:

    Dolazi na vidjelo moral i karakter skupštinara u odnosu na čuvanje fotelja, populizam i sljepački banditizam.