Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pogledajte za koji posao je isplaćena najveća, a za koji najmanja plaća u Zagrebu

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za kolovoz na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.723 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.007 kuna.
16. studenoga 2020. u 06:49 16 komentara 5462 prikaza
Zagreb: Popularni ulični zabavljač vratio se Trg bana Jelačića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 7.730 kuna, što je nominalni porast za 3,3 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

HRVATSKI PODUZETNIK Rimac javno objavio svoju plaću, ali i primanja zaposlenika: 'Želim biti transparentan'

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za kolovoz na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.723 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.007 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za kolovoz isplaćena u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 12.249 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za kolovoz isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.346 kuna.

OBJAVLJEN POPIS Grad Zagreb na dražbi prodaje stanove na atraktivnim lokacijama: Pogledajte početne cijene

Prosječna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 10.936 kuna, što je porast za 3,2 posto u odnosu na kolovoz lani, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

 

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
 • Avatar Uhljeb25
  Uhljeb25:

  Ti očito ne razumiješ, ovo je plačeni članak od holdinga i gradske uprave i ostalih državnih službi koji žele reći da je vrijeme da im se opet povisi plača, jer oni vam puno rade.

 • Linzi:

  Najniža plaća je 3250 netto i ima je masu ljudi

 • Vilim:

  2/3 Hrvatske se osjeća frustracije,od kuda samo vadite te statistike.jedan pretili od150kg s visinom od 150cma drugi anoreksicni od50kg s visinom 200cm ,daju Supermena u prosjeku oko100kg i visinom175cm