Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važna obavijest za Zagrepčane

Od ponedjeljka sve do daljnjeg tramvaji ne voze preko Jadranskog mosta

Zagreb: Prvi tramvaji prometuju na rekonstruiranoj trasi rotora
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
26.08.2022.
u 16:26

Radi se zamjena prijelaznih naprava, koja uvjetuje demontažu tramvajske pruge. Kao supstitucija tramvajskog prometa Jadranskim mostom, uspostavit će se izvanredna autobusna linija

Zbog sanacije Jadranskog mosta, odnosno zamjene prijelaznih naprava, a koja uvjetuje demontažu tramvajske pruge, od ponedjeljka, 29. kolovoza, do završetka radova, tramvajski promet Jadranskim mostom bit će obustavljen. Tramvajska linija 7 prometovat će skraćeno do stajališta Savski gaj, a linija 14 prometovat će s Mihaljevca skraćeno do Savskog mosta, javljaju u ZET-u. 

Kao supstitucija tramvajskog prometa Jadranskim mostom, uspostavit će se izvanredna autobusna linija 615 (Savski most – Trnsko) koja će s terminala Savski most polaziti svakih 10 minuta. Vremena polazaka iz Trnskog koja su navedena u rasporedu su prolazna, odnosno približna.  U polascima sa Savskog mosta autobusi će se zaustavljati na stajalištima Studentski dom Stjepan Radić, Savski gaj, zatim se polukružno okretati na raskrižju Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana, zaustavljati se na stajalištima Trnsko i Savski gaj te nastavljati do terminala Savski most. Raspored polazaka linije 615 dostupan je na početno-krajnjim stajalištima te na internetskoj stranici ZET-a.

– U ponedjeljak, 29.08. započinju pripremne radnje neophodne za sanaciju gornjeg ustroja mosta, AB ploče i opreme, koji će uključivati izradu privremenih provizorija, uklanjanje tračnica te obustavu tramvajskog prometa na mostu. O početku radova na gornjem stroju mosta, za koji će se promet regulirati zasebno, javnost ćemo pravovremeno obavijestiti – kažu u Gradu.  

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar cuki2020
cuki2020
04:14 27.08.2022.

Zašto autobus ne vozi do Središća? 05.09. počinje škola , gimnazije su na tom raskršću. Ovo okretanje na najlošijem raskrsću Trnsko Kajzerica suluda je ideja a da ne spominjemo do Središća samo tram.7, a niti stanica u Sigetu ne radi.di. U bus 109 kada počne skola, jedva možèš ući.

KO
konj1
09:04 28.08.2022.

Od rekonstrukcije rotora postoji okretište Savski Gaj tako da u ovakvim situacijama bus ne mora do Središća kao nekad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije